DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
Egyéb

Íme, néhány alapvető szempont a babakocsi-választáshoz!

A babakocsi azon kiegészítők közé tartozik, amelyet mindenképpen még a baba érkezése előtt be kell szerezni. A széles választék miatt azonban a legtöbbünk hajlamos elveszni a termékek rengetegében, és a folyamat leegyszerűsítése érdekében pusztán a külleme alapján választja ki a babakocsit.

Persze ezzel nem azt mondjuk, hogy a stílusosabb kialakítású babakocsik rosszabbak lennének a többinél, csupán arra próbáljuk meg felhívni a figyelmedet, hogy mindig járj nyitott szemmel! Remek példaként hozhatók ide a Babakocsi Mánia Junama kínálatában is kapható Diamond S-Class többfunkciós babakocsi szettek, amelyek külsejét a gyémánt, míg a felépítésüket a gyermekek iránti szeretetet, valamint a biztonságuk és a kényelmük iránti odafigyelés inspirálta.

Hogy te ne követhesd el azt a hibát, hogy külső szerint választasz, a mai cikkünkben összegyűjtöttük, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a babakocsi vásárlása előtt.

Multifunkciós babakocsi

Manapság a multifunkciós babakocsik igazán nagy népszerűségnek örvendenek, leginkább amiatt, mert csecsemőkortól egészen 2,5-3 éves korig használhatók. Különösen a 3in1 babakocsikra igaz ez, amelyeknek a vázára egy mózeskosár, egy sportülés és egy autóba is beköthető hordozó csatlakoztatható és tetszés szerint cserélgethető.

A mózeskosár nagyjából 6 hónapos korig használható. Ha ezt az életkort elérte a gyermeked, akkor ezt az elemet le tudod cserélni a kocsihoz járó sportrészre, amelyben a lurkó már felülve is tud utazni.



Az autósülés pedig abban az esetben lesz hasznos, ha úgy tervezed, hogy a babakocsis séta helyszínére is autóval fogtok kimenni, vagy a közelben laknak a rokonok, akikhez majd esetleg hordozóban is át szeretnéd vinni a babát.

Pattintsd fel a vázra a mózest, ha altatni szeretnéd a babát otthon a teraszon vagy a kertben, majd cseréld le néhány mozdulattal a sportülésre, amikor sétára indultok! Mindezt anélkül megteheted, hogy két különálló babakocsi vázat kellene vásárolnod.

Hagyományos babakocsik

Hiába szétszerelhetők és összecsukhatók a multifunkciós babakocsik, eléggé nehezek és a kocsiban is sok helyet foglalnak, ezért vannak, akik úgy döntenek, hogy inkább a hagyományos babakocsit választják, és később majd beszereznek egy sport, illetve egy esernyőre csukható babakocsit.

Az utóbbi főleg akkor lesz majd nagyon hasznos, amikor a gyermeked már sétál. Ilyenkor ugyanis akár gyalogosan vagy összecsukva a kezedben is viheted a sétára a járművet. Abban az esetben pedig, ha a gyermek elfáradt, akkor egy mozdulattal kinyithatod a kocsit, és így folytathatjátok az utatokat.

Végső gondolatok

Ahhoz, hogy megfelelő döntést tudj hozni, a vásárlás előtt érdemes alaposan átgondolnod, hogyan fognak telni a napjaitok, illetve milyen gyakran és merre fogtok majd járni a babakocsival.

Továbbá befolyásoló tényező lehet még, hogy kocsiban vagy mózesben, esetleg magadra csatolható hordozóban is tervezed-e vinni majd a kicsit. Ha ezekre megvan a válasz, akkor gyerekjáték lesz majd megtalálni az ideális modellt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: