DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
Egyéb

Miért érdemes páraelszívót telepíteni a konyhába?

Minden konyhában rengeteg pára és gőz keletkezik főzés közben, az ételkészítés során óhatatlanul is képződő illatok, szagok mellett. Annak ellenére, hogy ezek az illatok elsősorban az otthon melegét idézik, egyáltalán nem biztos, hogy jó érzés ebben fürdeni egész nap.

Az amerikai konyha előnyei és hátrányai

Amennyiben az utóbbival kezdjük, akkor az egybenyitott terek egyenes következménye lesz az, hogy az amúgy elsősorban a konyhára jellemző, hosszú távon kellemetlen hatások itt fokozottan érvényesülnek. A Márkabolt.hu kínálatából beszerezhető páraelszívókkal ezt a problémát könnyedén orvosolhatjuk.

Természetesen fantasztikus dolog, amikor több helyiséget egyetlenné varázsolva biztosítani tudjuk azt, hogy a család minden tagja együtt lehessen a nap nagy részében, hisz senki sem szorul a konyhába, sem étkezni, sem főzni. Kisgyermekes édesanyáknak különösképpen hasznosnak bizonyul ez az elrendezés, hiszen az ínycsiklandó fogások elkészítése közben is tud figyelni a csemetéire. Egy minőségi páraelszívóval pedig a hátrányokkal sem kell szembesülnünk.

https-__www.markabolt.hu_ - 2024 január - Cikk4



Hogyan válasszuk ki a számunkra ideális páraelszívót?

Az egyik fontos paraméter nyilvánvalóan az lesz, hogy milyen nagy helyiséget szeretnénk tehermentesíteni a konyhai környezetben keletkező páráktól és szagoktól. Fontos kérdésnek bizonyulhat az is, hogy milyen funkciókkal rendelkezik a kiszemelt készülék. A Márkabolt.hu kínálatában lehetőségünk van akár olyan modellt is vásárolni, amely képes automatikusan reagálni a főzőlap működésére, így akár különösebb beavatkozás nélkül tudja ellátni a feladatát.

 

Kritikus kérdés a légkivezetés

Ideális esetben olyan helyre szeretnénk telepíteni a páraelszívót, ahonnan megvalósítható a légtömeg kivezetése az ingatlanból a kültérre. Ez a legoptimálisabb lehetőség, ám ha ez nem megvalósítható, akkor sem kell attól tartanunk, hogy el kell vetnünk ennek a praktikus készüléknek az alkalmazását.

Ilyenkor jelentenek megoldást a levegőkeringetéses rendszerrel felszerelt berendezések. Ráadásul ezeket akár utólag is egyszerűen beépíthetjük, amennyiben a teljes konyha felújítása nem jöhet szóba, illetve nem szeretnénk nagyobb munkálatokba bonyolódni. A szerelési feladatok ebben az esetben sokkal egyszerűbbek, így a beépítés egész biztosan nem jelent majd gondot.

Ezek ugyan nem tudják kivezetni a levegőt az otthonunkból, ám sikeresen semlegesítik azokat a molekulákat, amelyek a szagokért és a gőzért felelősek. A szűrőkön átforgatott levegő ezután tisztán jut vissza a lakás levegőjébe.

 

Kevesebb pára, egészségesebb légkör

Egy páramentesítő készülék nem csupán amiatt bizonyul nagyon praktikusnak, mert semlegesíti azokat a szagokat, illatokat, amelyektől az egész lakás egy éttermi konyháját idéző hangulatot kelt. Emellett hatékonyan mérsékli a páraterhelést, amellyel hozzájárul a kellemesebb és egészségesebb környezethez. Ez pedig egyáltalán nem mindegy, ha komfortos otthonban akarjuk tölteni a mindennapjainkat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: