DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
Egyéb

Hogyan spórolhatunk a rezsiszámlán elektromos kandallóval?

A lakások energiatakarékos fűtése egyre égetőbb problémájává válik a hazai háztartásoknak. A falak szigetelése, a nyílászárók cseréje mellett a megfelelő fűtési rendszer kiválasztása és a fűtés optimális programozása nyújthat megoldást, ha csökkenteni szeretnénk a téli fűtési költségeinket.

Használjunk zónafűtést!

A zónafűtés legnagyobb előnye, hogy pénzt lehet vele megtakarítani. A legtöbb erre alkalmas fűtőberendezés elektromos árammal működik, ami sok szempontból előnyösebb, mint a gáz, vagy a fa. Az egyik erre legjobban használható fűtési eszköz az elektromos kandalló, amelyből széles választékot találhatsz a GLOBY szabadon álló kandallóinak kínálatában

A zónafűtés azt jelenti, hogy aszerint temperáljuk magasabb hőmérsékleten az adott helyiséget, hogy mikor és mennyit tartózkodunk benne. Például, amikor mindenki a nappaliban tölti az idejét, elegendő a hálószobákat alacsonyabb hőmérsékleten fűteni. A zónafűtés lényege tehát az, hogy tudatosabban fűtsünk a házban vagy lakásban, ahol élünk! Csökkentsük a központi fűtést, és csak azokat a helyiségeket fűtsük fel, amelyekben több időt töltünk vagy a család több időt tölt el együtt. 

httpsgloby.hu - 2023 november - Cikk2



Az elektromos kandalló előnyei

A zónafűtés szempontjából a TAGU elektromos kandalló legnagyobb előnye, hogy nagyon jól programozható. Beállítható rajta automatikus fűtési program, akár a hét minden napjára. Így a kandalló kizárólag a megfelelő időben fog fűteni. Digitális hőszabályozó segítségével pedig csak annyi hőt ad le, amennyit mi beprogramozunk, így megakadályozza az energiapazarlást. Gyakran megesik, hogy elfeledkezünk a szellőztetés céljából nyitva lévő ablakról, és ilyenkor az udvart, illetve az utcát fűtjük. A TAGU PowerFlame elektromos tűztér automatikusan leáll, ha észleli ezt, és a hőmérséklet hirtelen csökkenni kezd. 

Ennek a fűtési alkalmatosságnak másik nagy előnye, hogy a fatüzelésű kandallókkal ellentétben üzemeltetéséhez kéményre nincsen szükség, ezért könnyen mobilizálható. Költözés esetén csak szétszereljük, az új lakásban pedig összerakjuk. Az elektromos kandalló környezetkímélő, hiszen sem füstöt, sem más szennyező anyagot nem bocsát ki. Nem keletkezik korom sem, ami lakásunkat bepiszkítaná. 

 

Nem csupán a meleg, a hőérzet is számít!

Köztudott, hogy az emberi hőérzet nem csupán az adott térben lévő levegő hőmérsékletétől függ, hanem sok egyéb tényezőnek is. Többek között az egyén fizikai állapotától, nemétől, korától és életmódjától is. Egy kandalló magasabb hőérzetet biztosít, mint bármilyen más fűtési mód. Már a lángok látványa is hajlamos becsapni szervezetünket, és melegebbnek érezzük ilyenkor környezetünket, mint amennyire azt a hőmérséklet indokolná. 

Fogyasztás tekintetében fűtési funkció nélkül, csak a lángeffekt használata esetén csupán 10W az energiafogyasztása a TAGU elektromos kandallónak, ami kevesebb mint egy átlagos izzó fogyasztása. Fűtésre használva pedig ha megfeleően programozzuk nemcsak a gázfűtésnek, de bármely más fűtési módnak is kiváló alternatívája lehet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: