DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 16. csütörtök
Egyéb

Kutya a szabadulószobában

A szabadulószobák már csak programjaiknál fogva is izgalmas környezetet teremtenek, ahová az emberek szívesen látogatnak el - egy kis négylábú pedig csak feldobja ezt az élményt. De kinek ajánlott a szabadulószoba?

A budapesti Neverlandet csapatépítésre, születésnapra és még egy sor dologra szokták használni, és akik jártak már ott, azok biztosan találkoztak Berlusconival, a magyar vizslával. De mit keres a szabadulószobában egy kutya, hogyan kapcsolódik össze a kettő, és miért érdemes kutya nélkül is ellátogatni egy ilyen helyszínre?

 

Berluska, a szabadulószoba-kutya

A furcsa nevet viselő vizsla, Berlusconi egy szuka, a tulajdonos és párjának kutyája, akit minden vendég előszeretettel simogat, ő pedig van, hogy csatlakozik is hozzájuk egy-egy szabaduláshoz. A konyhán kívül minden helyiségbe van bejárása, és azért tölti majdnem minden napját a helyszínen, mert gazdái is a hét hat napján ott tartózkodnak. 

https-__neverland.hu_ - 2023 november - Cikk3



A kutyák jótékonyan hatnak az emberre

Ha már a vizsláknál tartunk: a kutyák mint házikedvencek pozitív hatással vannak az emberek lelki egészségére nézve. Kutatások bizonyítják, hogy aki négylábúval él, képes jobban megküzdeni például a stresszel és a feszült helyzetekkel. Emellett

- a szorongás és a depresszióra való hajlamot is csökkentik.

- a kutyával élőknek általában alacsonyabb a vérnyomása és kevésbé vannak kitéve a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának.

- az ember többet mozog, ha kutyája van, így az alapvető állóképessége is nő.

- azerotonin és dopamin szabadul fel az agyban már csak a látványukra is (ez egyébként más kiskedvencekre is igaz).

- csökkentik a kortizol stresszhormon szintjét.

- valamilyen szinten pótolják az emberi kapcsolatokat, növelik a felelősségérzetet.

 

A csapatépítés haszna a cégnek

A szabadulószobákra visszatérve, ezek igencsak szuper helyszínek, ami a csapatépítőket illeti. Ilyen programokra pedig minden vállalkozásnak, cégnek szüksége van, ahol több ember dolgozik, hiszen a szorgos hétköznapokon nem igazán van időnk megismerni egymást. A csapatépítéssel töltött órák vagy napok pedig kifizetődőek, hiszen általa jobb lesz a munkamorál, az összetartás, fejlődik a csapatmunka is. A közös szabadulószobázás alatt a logikai kihívások közös legyőzése is fejleszti a kollégákat együtt és külön-külön is, megtanulhatják az időmenedzsmentet, a feladatok priorizálását és logikus szétosztását egymás között. Emellett egyedülálló élménnyel gazdagodnak a munkatársak, melyen jó lesz nosztalgiázni a későbbiekben, és oldódik a mindennapok stressze, feszültsége is. 

Nem véletlen hát, hogy a szabadulószobák - kutyával vagy anélkül - népszerű szórakozási formává váltak szerte a világon, mert számos pozitív aspektusa van az ott játszott játékoknak és feladványoknak. Tartsd észben ezt is, amikor a legközelebbi csoportos programot szervezed!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: