DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 16. csütörtök
Egyéb

Minden, amit az összeszerelő munkáról tudni érdemes

Sokunkat megijeszt a lehetőség, hogy mivel nem fejeztük be az iskolát, nem találunk majd állást. A legtöbb HR-es ugyanis általában azt szűri le ebből, hogy nem vagyunk elég kitartóak.

Holott ez a legtöbb esetben egyáltalán nem így van, hiszen sokszor a családi és anyagi helyzet határozza meg, hogy éppen mennyit tudunk áldozni a tanulmányiankra.

De pánikra semmi ok, hiszen például egy, a Zalaegerszegállás https://zalaegerszegallas.hu/allasok/gyartas-termeles aloldalán meghirdettett, betanított gyári munkát már egy általános iskolai végzettséggel is megpályázhatunk. 

Nincs szükség előképzettségre vagy korábbi munkatapasztalatra, elég csupán némi odafigyelés ahhoz, hogy a betanulás során el tudjuk sajátítani a tapasztaltabb munkatársaktól az összeszerelés folyamatát.

 

Mit csinál egy összeszerelő?

Az összeszerelői pozíció legfontosabb feladatai közé tartozik a különböző termékek tömeg- és sorozatgyártása közben a félkész és a végtermékek összeszerelése, a munkadarabon történő előzetes szerelési folyamatok ellenőrzése és a kiadott technológiai utasítások alapján a ráeső feladatrészek elvégzése. 

Ez a kocsigyártás esetében például a motor, illetve más egyéb elemek és az alkatrészek részegységbe való beépítését jelenti. 

https-__zalaegerszegallas.hu - 2023 november - Cikk1



Mennyit kereshetünk az összeszerelői pozícióban?

A mai napig él az az általános tévhit az emberek fejében, hogy a gyártósori munkások nagyon keveset keresnek, pedig a fizetésük az utóbbi időben igazán versenyképessé vált. Az összeszerelők a munka típusától, jellegétől, összetettségétől és az iparágtól függően havi bruttó 298 és 626 ezer közötti összeget tehetnek zsebre.

Ráadásul a cégek még bónuszokkal, jutalmakkal és béren kívüli juttatásokkal is ösztönzik őket, fedezik a bejárási költségeiket, céges buszjáratokat indítanak, sőt sok esetben még szállást is biztosítanak azok számára, akik az ország másik feléből érkeznek. Egy szó mint száz, mindent megtesznek azért, hogy megtartsák és bevonzzák a minőségi munkaerőt, amelyből jelenleg rendkívül nagy hiány van a piacon.

 

Végül jöjjön néhány tipp a sikeres jelentkezéshez!

Mivel az önéletrajz egy oldalnál nem lehet hosszabb, így nagyon meg kell válogatni, hogy mi kerüljön bele. Fontos, hogy átlátható és könnyen olvasható, de mégis részletes legyen.

A tapasztalatunk hiányáról pedig a funkcionális önéletrajz formátum segítségével érdemes elvonni a figyelmet, amely a készségekre és a képességekre helyezi a hangsúlyt. Bár mint ahogy azt már korábban említettük, ennél a pozíciónál a munkaadókat nem nagyon érdekli, hogy nem dolgoztunk még ebben a munkakörben.

Emellett elengedhetetlen még a kifogástalan helyesírás és az iparhoz kapcsolódó kulcsszavak elhelyezése az önéletrajz bizonyos részeiben. A HR-esek és ATS-szoftverek ugyanis ezeket fogják legelőször keresni a CV-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: