DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 5. péntek
Egyéb

Nyakunkon a fűtésszezon, hogy jöhetnénk ki ebből jobban?

Nos nem azt javasoljuk, hogy hagyjunk fel a fűtéssel. Ez nem csupán azért lenne botorság, mert oda lenne a kényelmünk, és még meg is fáznánk. Hanem azért is, mert a fűtetlen épület szerkezetét is hátrányosan érintené, ha így próbálnánk megoldani a helyzetet.

Nem az energiatakarékosság a kulcs?

De bizony, pontosan az. Csak éppen nem azzal célszerű elérni, hogy közben megfagyunk. Ehelyett válasszunk olyan megoldást, ami valóban segít csökkenteni az energiafogyasztásunkat. Ilyen az, ha a Józan Kft. homlokzati hőszigetelő rendszerét alkalmazzuk.

 

Hogyan működik a hőszigetelés?

Minden épület jelentős mennyiségű energiát veszít el a nyílászárókon és a falakon keresztül egyaránt. Hiába megy maximumon a fűtés, ha közben egy komoly része gyakorlatilag a külvilágba távozik. Ugyebár mindenki balgaságnak tartaná, ha valaki az utcát fűtené, egy szigeteletlen ingatlannal azonban tulajdonképpen mi magunk is ezt tesszük.

Azonban ha kicseréljük a nyílászárókat, valamint gondoskodunk a házunk szigeteléséről, akkor máris megszüntettük a problémát. Azaz többé nem vesztegetjük el a megtermelt energia egy részét, így ez az extra hő is az ingatlanban fog maradni. 

hoszigeteles-arak.hu - 2023 november - LinkMarketing - 1



Ez pedig azt fogja eredményezni, hogy kevesebbet kell majd fűtenünk, vagyis kisebb energiafelhasználással tudjuk ugyanazt a színvonalat nyújtani, mint amit korábban. Így senkinek nem kell fáznia, mégis kevesebb energiát, s ezzel együtt, a rezsi csökkenésével párhuzamosan kevesebb pénzt kell fordítanunk erre, miközben éppen olyan meleg lehet a hűvösebb időszakban is nálunk, mint amit eddig megszoktunk és megszerettünk.

 

A szigetelés nyáron is hasznos

Elsősorban a fűtést szoktuk emlegetni a hőszigetelés kapcsán, ám nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy egy jól szigetelt épület nyáron is jóval komfortosabb lesz. Az ingatlan ugyanis sokkal jobban képes így megőrizni a belső hőmérsékletet, mint korábban, és ennek nyaranta is komoly előnyei vannak.

Ahogy egyre növekvő mértékben tombol a hőség a napsütéses szezonban, úgy vagyunk kénytelenek egyre többet járatni a ventilátorokat, valamint a különböző légkondicionáló berendezéseket. Ez azonban elég komolyan megnöveli az elektromos áramfogyasztásunkat is sajnos. 

Ráadásul, mivel a kánikula komolyan megviseli a szervezetet, illetve idősekre és gyerekekre fokozottabban is veszélyes, ezért nem lehet itt sem az a megoldásunk, hogy egyszerűen nem járatjuk a készülékeket. De jóval kevesebbet kell működniük egy hőszigetelt otthonban, miközben ugyanolyan kellemes klímát alakíthatunk ki, kisebb áramfogyasztás mellett.

 

Kiknek javasoljuk?

Gyakorlatilag mindenkinek, aki szeretné, ha az otthona kellemes lenne, mégis szeretné csökkenteni a rezsivel kapcsolatos kiadásait. Nem utolsósorban pedig a környezet védelméhez, s így a klímakatasztrófa elkerüléséhez is hozzájárulhatunk ezzel a megoldással.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: