DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
Egyéb

Maga helyett gazdátlan állatoknak kér ajándékot 11. szülinapjának vendégeitől Gilyén Krisztián Európa-bajnok szimulátorpilóta

11. szülinapját ünnepli Gilyén Krisztián (Krisz) szimulátor- és gokartversenyző, akinek eddigi legjobb eredménye a múlt télen Kiss Norbi csapattársaként, a Révész Racing színeiben elért Digitális Kamion-Eb-győzelem.

De éppen a napokban léphetett a virtuális dobogó középső fokára, vagyis lett második helyezett a német szervezésű Fadx Suzuki Swift Cup versenysorozatban, amelynek mezőnyében több aktív felnőtt autóversenyző is indult. A fiatal pilóta nemcsak megszállottja az autósportnak, de lelkes és aktív állatvédő is. 

Krisz 2



Ezt tükrözi születésnapi bulijának meghívója is, ahol Krisz jó láthatóan a legkevésbé sem akarta a véletlenre, vagy a vendégek fantáziájára bízni, hogy milyen szülinapi ajándékra vágyik:

Krisztián

„Szeretném, ha a szülinap nem csak nekem lenne ünnep, hanem a Macskaárvaházban lakó cicáknak is, ezért kérlek ne nekem, hanem nekik hozz ajándékot” - fogalmaz meghívójában, majd a szimulátorversenyzőkre jellemző precizitással, fotók kíséretében állateledel márkákat is felsorol, amelyek jó minőségűek és - tapasztalatai szerint - szeretik azokat az árvaház mentett macskái. 

krisz1

Krisz anyukája és apukája, Ildikó és Marci a kisfiú mindkét szenvedélyét, az autósportot és az állatvédelmet is minden erejükkel támogatják. Mint megtudtuk tőlük, a buli ugyan zártkörű, hiszen elsősorban Krisz osztálytársai, rokonai, és barátai hivatalosak rá, de ha valakit esetleg ez az örömteli esemény sarkallna arra, hogy adományozzon a Kápolnai Macskaárvaháznak, ahol Krisz önkénteskedik, természetesen bármilyen felajánlást szívesen fogadnak a szülők. 

krisz5

Kiss Norbi ötszörös Európa-bajnok kétszeresen is Krisz csapattársa, hiszen a Digitális Kamion-Eb-n is együtt indultak és győztek a Révész Racing csapatában, de a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi tagjaként is egy önkéntes állatvédő csapatot alkot Norbi és Krisz. Kiss Norbi természetesen szintén hivatalos a szülinapi bulira, de mint elmondta: őt már nem lepte meg Krisz kérése, hiszen egy évvel ezelőtt, 10. szülinapján ugyanezt, macskaeledelt és almot kért és kapott a meghívott vendégektől. 

Krisz 3

„Krisz nemcsak az egyik legfiatalabb magyar autóversenyző, de a társadalmi felelősségvállalásnak is az egyik legifjabb magyar bajnoka, hiszen az őt követő legfiatalabb önkéntesünk is tíz évvel idősebb nála” - meséli büszkén Bóday Csilla, a Macskaárvaház Alapítvány titkára, aki ezúton is nagyon boldog szülinapot kívánt a 11 esztendős, digitális kamion csapat-Európa-bajnok Gilyén Krisztiánnak. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: