DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 7. vasárnap
Egyéb

Válasszunk fürdőszobabútort okosan

Egy fürdőszoba életében jó pár folyamat lejátszódik, mire az örömteli „kész van” felkiáltás elhagyja a szánkat. Az egész procedúra nehezebb, mint gondolnánk, ugyanis megannyi szempontra figyelnünk kell a berendezés során.

Utolsó és egyben legfontosabb műveletet kétségkívül a Global Viva Market kínálta fürdőszobabútorok megvásárlása jelenti.

 

Keverjük jól a lapokat!

Figyelembe kell venni a helyiség méretét, alakját, illetve az ajtó és az ablak elhelyezkedését is. Ha nem teljes felújításon esik át fürdőszobánk, akkor nagy valószínűséggel a csaptelepek és a lefolyó helyét már nem tudjuk megváltoztatni. Ezzel is kalkulálnunk kell.

Nem a ház legnagyobb helyiségéről beszélünk. Egy nappalival ellentétben itt mindenképpen a működőképesség és az okos helykihasználás jegyében kell cselekednünk. Nem utolsósorban magunkat vagy akár egyszerre két személyt is oda kell képzelnünk.

Ne feledjük, ez egy funkcionális szoba. Nem nappali, ahol sokszor csak úgy létezünk. Ide konkrét szándékkal megyünk be.

httpsglobalvivamarket.hu - 2023 október - Cikk2



A fürdőszobabútorok széles választéka tökéletesen alkalmas arra, hogy ezeket a célokat mind elérjük. A mosdó alá vásárolható szekrények a tároláson felül például kifejezetten ideálisak a bekötött lefolyócső eltakarására. Ez az igazi 2 az 1-ben „nyeremény”.

 

A tartósság jegyében

Messze nem a legmellékesebb szempont, hogy a kiválasztott bútorokban sokáig örömünket leljük. Ha maradunk a nappalinál, mint hasonlító eszköz, a fürdőben jóval több veszély leselkedik rájuk. 

Miről beszélünk? Páráról, még több páráról és vízről.

Így egyértelmű a képlet. Olyan bútor tud ellenállni ezeknek, amely anyagában vagy külső felületi kezelése okán erre „kiképzést kapott”.

 

Szekrények és arányok

Egy fürdőszobából sem hiányozhat a mosdószekrény és a tükör kettőse. Ezzel a párossal oldhatjuk meg a tárolás és a nagyobb térérzet kérdéseit. A szekrényben felmosónak, tisztítószereknek és még sok más eszköznek találhatunk helyet, míg a tükör igazi csodafegyver. Egy jól eltalált méret, illetve elhelyezés és alig hisszük majd el, mekkora növekedésen ment keresztül a fürdőnk.

Amennyiben elegendő hely maradt, fontolóra vehetjük egy állószekrény beszerzését is. Komoly eleganciát kölcsönöz a helyiségnek, valamint nagyon hasznos pakolóhelyként használhatjuk. Törölközők, ritkábban használt tisztálkodási szerek és egyéb pipere eszközök elrejtését is rábízhatjuk.

Kis fürdőszobába hatalmas szekrény, tágas helyiségbe apró bútorok. Mi a baj velük? „Mindössze” annyi, hogy egyáltalán nem mutatnak jól. Az előbbi tolakodónak tűnik, az utóbbit pedig észre sem vesszük. A legjobb javaslat erre, hogy mindig a rendelkezésünkre álló méretekhez illő berendezést válasszuk.

El lehet költeni egy vagyon pénzt úgyis, hogy a vége nem meggyőző. Ez szinte mindig arra vezethető vissza, hogy a fürdőszoba minden elemét úgy szerezzük be, hogy azokra soha nem egy egészként gondolunk. Pedig pont ez lenne a lényeg. A burkolatok színeinek, a bútorok stílusának és a kiegészítő tárgyaknak egy nagy egészet kell képezniük.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: