DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 21. szombat
Egyéb

Mire figyeljünk a gyerekszoba kialakítása során?

Az egyik legnagyobb öröm a család életében a gyermekáldás. Kilenc hónap izgalom, a várakozás, majd megtörténik a születés csodája, ami idővel csak fokozódni fog, ahogy a csöppség hazakerül és elkezdi felfedezni, megismerni a nagyvilágot, önmagát és szüleit. Ezért is fontos, hogy már időben elkezdjük kialakítani a gyerekszobát.

A folyamat tele van kihívásokkal

Elsőre talán egyszerűnek történhet a feladat, hisz egy sokkal kisebb szobáról beszélünk általában, mint a nappali. Azonban több tényezőre is oda kell figyelni a gyerekszoba megtervezése során.

A PET-RO Nyílászáró szolgáltatásai ebben is segíteni tudnak, ahol nem fog kimaradni egy apróság sem: például redőny és szúnyogháló az ablakra.

Egy szoba megtervezése nem egyszerű feladat. Kezdjük sort a színnel, ahol általában, ha gyermekről van szó, két szín szokott szóba jönni: a rózsaszín és a kék. Ez természetesen attól függ, hogy fiú vagy lány a kisbaba.

https-petro-nyilaszaro.hu - 2023 október - Cikk2



Számtalan olyan eset van, amikor a szülők nem akarják tudni a születendő kisbaba nemét. Ekkor azonban máris bonyolódik a helyzet, hisz nem lehet a klasszikus, kék-rózsaszín vonalon elindulni.

Gyakran szokás azt a megoldást választani, hogy a szülő ízlésére van bízva a döntés, mivel a gyermek eleinte alig fog fel valamit a külvilágból. Természetesen ez még nem jelenti azt, hogy mindegy, milyen színű lesz a gyerekszoba.

Az általános ajánlás, irányelv az, hogy a vidám színek, árnyalatok közül válogassunk, ami barátságos, meghitt környezetet teremtenek. Ahogy a gyerkőc felfedezi a közeget, akkor már jöhetnek a matricák, más kiegészítők, amivel tovább lehet fokozni az érzékeket megdolgoztató élményt.

A ruhák kiválasztása során is ez tapasztalható, mivel ott is eleinte minden a szülői ízlésre van bízva, pláne, amíg nincs meg a kedvenc mese. Ha a szülők jól érzik magukat, akkor a gyermek sem fog szomorkodni.

 

Nagyobb átalakításra is szükség lehet

Fontos, hogy nem csak esztétikailag kell megteremteni az ideális környezetet, de a funkcionalitásra, kényelemre is oda kell figyelni. Ez pedig a nyílászáróknál kezdődik, amit érdemes előre megtervezni.

A cserével sokkal hatékonyabb megoldás kerülhet be a gyerekszobába. A hangszigetelés kifejezetten fontos, hogy a baba nyugalma mindig garantált legyen, semmi ne zavarja meg azt.

Eleinte az érzékelés extra szenzitív, minden ismeretlen, így a legváratlanabb zajok, neszek is nagy erővel bírhatnak.

 

A kényelmes gyerekszoba

Nem csak a hangszigetelés miatt érdemes új nyílászárókon gondolkozni. A hőszigetelés is legalább ennyire fontos, hogy mindig kellemes hőmérsékletben legyen a kisbaba. Ezzel a szülők dolga is megkönnyíthető, mivel kevesebb energiát kell felhasználni ahhoz, hogy komfortos közeget tudjunk teremteni a kicsi számára.

A biztonsági gyerekzárral ellátott nyílászáró is jó szolgálatot tud tenni. Eljön az a korszak, amikor a gyerkőc mindenre kíváncsi lesz, mindent ki akar nyitni, erre érdemes előre felkészülni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: