DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
Egyéb

Kiss Norbi kápolnai Macskaárvaházának gyűjtenek a focimeccsen

Gólonként egy-egy zsák minőségi macskaeledel és egy zsák macskaalom. A rangadònak számítò október 21-i Egerszólát-Tarnamente megyei másodosztályú mérkőzésnek, a végeredményen kívül ez is tétje lesz, hiszen a két csapat vezetői és játékosai úgy határoztak: ezúttal nekik is közös ügyük lesz az állatvédelem.

"A Tarnamente SE pályája és öltözője nálunk Kompolton van, amire nagyon büszkék is vagyunk, hiszen itt minden civil közösségi összefogásból, és a focit, a falujukat szerető emberek önkéntes munkájából, magánadományaiból jött létre" - meséli Blahó Lászlò, a Tarnamente SE elnöke, helyi polgárőrparancsnok, önkormányzati képviselő, hozzétéve: "A Tarnamente SE létrejötte egyúttal kifejezi azt a gondolatot is, hogy bár mi büszke kompoltiak vagyunk, de Kál-Kompolt-Kápolna, a három tarnamenti, szinte összeépült szomszédfalú együttműködésre van ítélve. Amikor a szomszédos Kápolnán, Kiss Norbert ötszörös Európa-bajnok Macskaárvaházának gyüjtünk állateledelt, egyúttal magunkon is segítünk, hiszen például az állatvédelem ügyében nincsen alternatívája a tarnamenti összefogásnak Feldebrőtől Kálig" - fogalmaz a népszerű helyi politikus.



"Az autósport mellett egyre inkább a foci is népszerű terepe az állatvédelemnek, így nagyszerű alkalom lesz a Trollfoci médiatámogatásával, az egerszóláti pályán úgy játszani a csapatunknak, hogy közben a legelesettebbeken és legkiszolgáltatottabbakon segítünk" - fogalmaz Szalóki Péter a Tarnamente SE elnökségi tagja, a csapat öregfiúk játékosa, Kápolna alpolgármestere, aki Kiss Norbi barátjaként gyakori vendég és önkéntes a Macskaárvaházban. 

"Én biztos ott leszek szombaton Egerszóláton a meccsen: a foci, az állatvédelem és a szóláti barátok meglátogatása egyenként is vonzò program lenne, de a három együtt egyszerűen tökéletes" - mondja Dr. Pápai Ákos ügyvéd, egri önkormányzati képviselő, a Mi Hazánk Mozgalom Heves vármegyei elnöke, aki arról is beszélt: "Igazi hungarikum a nemzeti radikális fociszurkolòi szubkultúra közösségéből alakult Szurkolòk az állatokért mozgalom, amelynek csapatával Dr. Pápai Ákos szintén nagyon várja a személyes találkozást szombaton Szóláton. "

"Természetesen mi is a helyszinen szurkolunk majd, egyrészt az adományt érő góloknak, a Tarnamentének, és annak, hogy ezúttal bárki nyer, győzzön az állatvédelem" - fogalmazott Bóday Csilla, a Macskaárvaház titkára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: