DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 7. vasárnap
Egyéb

Amit mindenképp tudnod kell az alapozásról

Ha a lakás felújítása, átalakítása kerül napirendre, akkor sor kerülhet olyan munkákra is, mint amilyen például a festés, a hidegburkolás, az aljzatkiegyenlítés vagy a parkettázás. Ám mielőtt ezeknek nekiállnánk, van egy nagyon fontos, kihagyhatatlan lépés.

Ez pedig nem más, mint a megfelelő alapozó használata, ez ugyanis nagymértékben hozzájárul a szép és tartós végeredményhez. Ennek kapcsán - teljesen jogosan - felmerülhet a kérdés, hogy mégis melyiket érdemes választani, hiszen például a MesterekFutára alapozó kínálatában sem csak egy-két termékkel találkozhatunk, hanem vagy több tucattal, melyek között könnyen el lehet veszni. 

A döntésben szeretnénk segíteni most ezzel a cikkünkkel, amiben többek között arról is beszélünk, hogy miért fontos egyáltalán az alapozás, mikor kell alapozót használni, illetve a Ceresit alapozói közül mikor melyiket válasszuk.

https-__mesterekfutara.hu_ - 2023 szeptember - Cikk4



Miért fontos annyira az alapozás?

Sokan azt gondolják, hogy az alapozó nem is annyira fontos, és így az alapozás munkafolyamatát bátran kihagyhatják, ezzel pénzt és időt is spórolva. Valójában azonban ennél nagyobbat nem is tévedhetnének, egy megfelelő minőségű alapozó ugyanis:

- Elősegíti a különböző rétegek - például vakolat vagy festék - és a fal közötti tapadást

- Megerősíti az alapfelületet, ezzel megakadályozva azt, hogy porladjon vagy lemálljon

- Megakadályozza, hogy a felületre felvitt anyag foltos legyen vagy idő előtt elkezdjen fakulni

- Szebb színeredményt biztosít és csökkenti az anyagszükségletet festés esetén

- Hozzájárul ahhoz, hogy a rétegek megfelelően kössenek meg

Látható tehát, hogy az alapozó több szempontból is előnyös, és nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy megfelelő végeredményre tegyünk szert.

 

Mikor kell alapozót használni?

Alapozót számos munkafolyamat során használni kell, például a fal vagy a padló festésekor, illetve az alapfelülettől függetlenül az aljzatkiegyenlítéskor. Tapétázás, illetve hideg- és melegburkolás során is szükség lehet rá, és vakolás, valamint bizonyos típusú vízszigetelések használatakor sem szabad megfeledkezni róla.

 

Melyiket válasszuk a Ceresit alapozói közül?

A Ceresit C16 remek választás vakoláshoz, a Ceresit C17 hidegburkoláshoz, aljzatkiegyenlítéshez és festéshez, a parkettaragasztó felhordásához pedig a Ceresit R777 lesz a megfelelő választás.

 

Megbízható webáruházból vásároljunk!

Ha időt szentelünk arra, hogy feltérképezzük az alapozó kínálatot, akkor valószínűleg az első gondolatunk az lesz, hogy milyen sokféle termékből választhatunk! És ez valóban így is van, ugyanis számos márka termékportfóliójában megtalálhatóak.

Bár tényleg nagyon sokszínű a választék, legyen szó vakolásról, festésről, hidegburkolásról vagy épp aljzatkiegyenlítésről, a Ceresit alapozói között valamennyi munkafolyamathoz megtalálhatjuk a megfelelő készítményt.

A beszerzésükhöz pedig nem kell mást tennünk, mint ellátogatni a MesterekFutára webshopjába, ahol a CT16, a CT17 és az R777 is készleten van.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: