DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 3. szerda
Egyéb

Miből áll egy alaprutin kezdő bőrápolók számára?

A tudatos bőrápolás kapcsán rengeteg információ áll a rendelkezésünkre, a Youtube-on, TikTok-on és más közösségi felületeken is sok oktatóanyaggal találkozhatunk, sőt, még mások arcápolási rutinjába is betekinthetünk és láthatjuk, hogy ők milyen termékeket használnak.

Ezen felbátorodva mi is kedvet kaphatunk ahhoz, hogy alaposan bevásároljunk, és egyszerre vagy 5-8 terméket kezdjünk el használni az arclemosótól, fényvédőtől kezdve, a különböző hidratálókon át egészen a szérumokig, arcmaszkokig. 

Ez azonban nem a legjobb ötlet, ha még kezdő bőrápolók vagyunk, ugyanis az arcápolási rutinunkat lépésről lépésre, fokozatosan és tudatosan kell felépítenünk, miközben figyelemmel kísérjük a bőrünk változását.

Ebben nyújtanak nagy segítséget az Elyn's Lab Cosmetics bőrápoló szettjei, melyek között az alaprutin-csomagot is megtaláljuk. Nézzük, hogy ez mit tartalmaz!

 

Arclemosó

Az arcápolási rutin legelső lépése az arclemosás, amikor is hatékonyan, ugyanakkor kíméletesen eltávolítjuk a bőrünkről a felesleges olajokat, a faggyút és ha sminkeltünk, akkor a különböző sminktermékeket is. 

httpselynslab.hu - 2023 szeptember - Cikk1



Éppen ezért az alaprutinnak mindenképp tartalmaznia kell egy arctisztítót, ami könyörtelenül hatékony, mindamellett, hogy extra gyengéd is, és minden nem oda való anyagot el tud távolítani a bőrödről anélkül, hogy kiszárítja és ezáltal sebezhetővé teszi. 

 

Fényvédő

Egy reggeli alaprutinban, ha mást nem is, egy fényvédőt mindenképpen érdemes használni még az arctisztítás után. Nagyon fontos, hogy ezt nemcsak nyáron kell megtenni, hanem évszaktól függetlenül, egész évben, hiszen ha kisebb intenzitással is, de a nap akkor sem szűnik meg sütni!

 

Hidratáló

Az arclemosás nemcsak a reggeli, hanem az esti rutinnak is fontos része - mindkét esetben ez legyen az első lépés, amit el kell végeznünk. Mivel napközben a bőrünk hajlamos lehet a környezeti hatások - például napfény, hideg/meleg levegő stb. - miatt kiszáradni, ezért este mindenképp érdemes használni utána egy hidratálót is. 

E tekintetben érdemes egy könnyed, gyorsan felszívódó formulát választani, ha ugyanis így teszünk, akkor nem kell aggódnunk amiatt, hogy a termék “elnehezíti” a bőrünket, és zsíros érzetet vagy fénylő bőrfelületet hagy maga után.

Ez különösen azok számára rémálom, akiknek alapvetően is zsírosodásra, kifényesedésre hajlamos bőrük van, de persze más bőrtípus esetén sem túl szerencsés ezeknek a jelenségeknek a megtapasztalása.

 

Az alaprutin legyen bombabiztos!

Szuper, ha megjön a kedvünk ahhoz, hogy kicsit tudatosabban kezdjünk el foglalkozni a bőrápolással, és ennek hatására nagy lelkesen belevágunk a termékvásárlásba. Mindenekelőtt azonban egy jó alaprutint kell kialakítanunk magunknak, ami megfelelően működik a bőrünkön. 

Utána persze bátran elkezdhetünk “építkezni”, más termékeket is kipróbálni, beilleszteni az alaprutinban megjelenő termékek közé. Az Elyn's Lab Cosmetics webshopja ebben nagy segítségedre lehet, így mindenképp megéri nézelődnöd ott!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: