DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 1. péntek
Egyéb

Tökéletes kanapé és étkezőszék párosítások, hogy stílusos legyen az otthonunk

A modern otthonokban gyakoriak az egybenyitott terek, népszerűek a nappali-étkező helyiségek, ugyanis ezáltal nemcsak tágasnak érezzük az otthonunkat, de összeköthetjük két kedvenc tevékenységünket is.

Azonban éppen a terek egybenyitása okozza az egyik legnagyobb dilemmát, vagyis azt, hogy hogyan kombináljuk az elemeket, bútorokat, hogy vizuálisan harmonikus maradjon az enteriőr.

Sokaknak okoz fejtörést egy költözésnél, felújításnál, amikor a különálló helyiségek bútorai egymás mellé kerülnek, hogy vajon maradhatnak-e, vagy mi lenne a jó megoldás. Cikkünk ebben kíván segíteni.

 

A bútorok stílusa

A kanapék és a modern étkezőszékek jelen cikkünk főszereplői, így most azt nézzük meg, hogyan kombinálhatjuk ezeket a bútordarabokat, hogy tetszetős és stílusos legyen a nappalink. 

httpsvidaxl.hu - 2023 szeptember - Cikk1Vannak, akik kifinomult stílusérzékük révén könnyedén válogatnak a bútorok között, és mindig érzik, mit mivel kombinálhatnak annak érdekében, hogy tetszetős összeállításokkal vonzóvá tegyék az otthonukat. Ám sokaknak kevésbé választékos az ízlése, így nekik gondot okozhat, amikor be- vagy átrendezni kényszerülnek a lakásukat. 

Amennyiben új bútorokat vásárolunk, viszonylag egyszerű a dolgunk, ha azonos stílusokkal szeretnénk megteremteni az összhangot, ugyanis a webáruházak kínálatában stílusonként kategorizálva szerepelnek, így könnyen megtalálhatjuk az összeillő darabokat. Azonban az azonos stílusú bútorokkal is játszhatunk, mégpedig a színek és szövetek tekintetében, így vonzó megjelenést adhatunk a helyiségeknek. 

 

A színek ereje

A színek is jó kiindulópontok lehetnek, és ez egy másik módja annak, hogy a kanapé és a modern étkezőszékek biztosan illeszkedjenek egymáshoz. Azonos árnyalatú vagy palettájú darabokat választva a szín lesz az, ami összeköti az egyes bútorokat, de azonos kárpitszöveteket választva is harmóniát teremthetünk. Persze úgy is működik, ha különböző színeket és azonos kárpitokat választunk, de ez már egy merészebb enteriőrt feltételez. 

Az egyenlet részei még a kiegészítők, például a díszpárnák, takarók, amelyeket ráterítünk a kanapéra, sőt, még a szőnyeg is. Az egyes elemek színei nagy játékteret adnak, akár egy-, akár sokszínűek, változatosan párosíthatók.

 

A kulcsszó: megfelelő párosítás

A kárpitok is összekapcsolhatnak két helyiséget, illetve a kanapét és az étkezőszékeket, és gondoskodhatnak arról, hogy minden tökéletesen illeszkedjen egymáshoz. 

A bátrabbak tovább is mehetnek, és ha szeretik a manapság trendi eklektikus stílust, különböző székeket is választhatnak, amennyiben megtalálják bennük az összeillő részleteket. 

Lehet vele vitatkozni, hogy jó-e vagy sem, de napjainkban sok otthonban egy térben kerül elhelyezésre a nappali és az étkező. Azonban ahhoz, hogy ezt a két teret stílusban is eggyé tegyük, érdemes azonos anyagokat használni. Vagy azonos színűre festeni a falakat, vagy azonos típusú padlóburkolatot választani, de mint látjuk, a megfelelő bútorok kiválasztásával is összeköthetők a helyiségek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: