DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
Egyéb

Ferraris-cicás tortával köszöntötte a Macskaárvaház támogatóját Kiss Norbi

Fűnyíró traktorral is jó időt ment Kiss Norbi, legalábbis állatmenhelye, a kápolnai Macskaárvaház önkéntes napján: a több mint fél hektáros közösségi erdő rendbetétele rekordidő alatt sikerült az idén ötödik Európa-bajnoki címéért küzdő világhírű autóversenyzőnek.

IMG_8130



Az egész napos állatvédelmi, közösségi munkában Norbi hívására részt vett a Kápolnán élő világhírű hegedűművész, prímás, Báder Ernő, aki a kezdetektől segíti az autóversenyző állatvédelmi központját, de Kiss Norbi barátai: Szikora István nehézsulyù bokszoló, olimpikon, Ráki Csaba és Kovács Attila egri üzletemberek, Kücsön Gyula a sarudi Élményfalu ötletgazdája, Szalóki Péter Kápolna alpolgármestere,  és a Szurkolók az állatokért mozgalom tagjai is kivették részüket a Macskaárvaház környezetének rendbetételéből és a macskaszobák takarításából. 

IMG_8144

Aki elfáradt, egy kis macskasimogatással töltődhetett, vagy kutyasétáltatásssal lazíthatott, mert a Macskaárvaháznak Titusz és Nina személyében immáron  két mentett kutyusa is van. 

IMG_8145

Kiss Norbi kápolnai Macskaárvaházának önkéntes napján zajló munkát egy ünnepi meglepetés is megszakította: az állat és természetvédő civil szervezet legkomolyabb támogatója, Szomszéd Lajos egri üzletember éppen ezen a napon ünnepelte ötvenedik születésnapját, de ennek ellenére már előre jelezte: feleségével, Ágnessel részt vesznek az önkéntes napon. Így aztán Kiss Norbi is felkészülten érkezett: az üzletember kedvenc autómárkájára és az állatvédelem iránti elkötelezettségére utalva ferraris-macskás tortával köszöntötte az állat és természetvédelem lelkes mecénását. Szomszéd Lajost egyébként nemrégiben egy egész ország megismerhette, amikor az országos sajtó is hírt adott róla: a Macskaárvaház szomszédságában folyó Tarna patakot kiszivattyúzó, azóta már bűntetőeljárás alá vont borászat által veszélyeztetett vizes élőhely megmaradt élővilágának védelmében,  nagy mennyiségű víz vásárlását támogatta a helyi vízműszolgáltatónál, hogy a megmaradt állatokat megmentsék a biztos haláltól. 

IMG_8136

Szomszéd Lajos a születésnapi köszöntő és Soltész Gergő, az Ostoros Bor tulajdonosa által ajándékozott vegán borokkal koccintás után, bejelentette: a Macskaárvaház kifutójának felújításával, valamint anya nélkül maradt újszülött állatoknak berendezett bébimacska szobával segít bővíteni a Macskaárvaházat. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: