DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
Egyéb

Önkéntes nap a Macskaárvaházban

Nyírnál füvet Kiss Norbival, takarítanál Bunyós Pityuval, mosnál padlót a Szurkolókkal? Akkor augusztus 8-án Kápolnán a Macskaárvaházban a helyed!

Ablakpucolás, fűnyírás, öntözés, nagytakarítás, felmosás, festés, bútortisztítás. Ilyen és ehhez hasonló feladatok elvégzésére vár önkénteseket a kápolnai Macskaárvaház Alapítvány és Kiss Norbert sokszoros Európa-bajnok, az állatvédő szervezet kuratóriumi tagja, Bunyós Pityu, az alapítvány önkéntese, Kapin Ricsi, a Szurkolók az állatokért mozgalom vezetője és csapata, valamint Matusek Zoltán, a Noé Állatotthon, a Macskaárvaház partnerszervezete vezetője.



Ahogy az állatvédő alapítvány közösségi oldalán fogalmaznak: „Augusztus 8-án, kedden, délelőtt 10 és délután 3 között önkèntes napot tart a Macskaárvaház a Szurkolók az állatokért mozgalom tagja és kuratóriumi tagunk, Kiss Norbert részvételével. Amennyiben van kedved és időd egy kis fizikai munkára, előre is köszönjük, ha velünk tartasz. Fűkaszálás, kerti munkák, takarítás a legfontosabb feladatok. Ha jössz, kérlek, hozz magaddal munkaruhát és ha van munkakesztyűd, akkor azt is. Ha pedig esetleg van fűnyíród, fűkaszád, amit tudnál használni is - azt se hagyd otthon! Köszönjük és várunk!”

- Bár a Macskaárvaházban számos alkalommal tartunk összejöveteleket, amikor valamilyen jeles alkalom, például az Állatok vagy a Macskák Világnapja kapcsán beszélünk az állatvédelemről, ezúttal a szavak helyett kifejezetten a munkáé lesz a főszerep – fogalmazott Bóday Csilla, az alapítvány titkára, aki azért hozzátette: aki elfárad, kellemes hőmérsékletű macskaszobáink valamelyikében megpihenhet mentett cicáinknál, hogy a fizikai munkát – átmenetileg – egy kis macskasimogatásra cserélje.

- Például Vörikénk, az öreg, macska-AIDS-es kandúrunk most már sajnos egyedül van, így neki kifejezetten jól esik és hiányzik is a társaság – fogalmaz az állatvédő aktivista, hozzátéve: a munkát követően, akinek még van kedve és ideje, a csapattal tarthat Sarudra az Élményfaluba, ahol ebből az alkalomból az önkéntes napot végigdolgozók a strand vendégei, barátunk és támogatónk, Kücsön Gyula, a Sarudi Élményfalu ötletgazdájának jóvoltából.   

Vörike, a kandúr
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: