DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Egyéb

Sportolók az állatvédelemért Orosházán

Kézilabdázók, RC bajnokok, digitális versenyzők és sokan mások fogtak össze, hogy az állatvédelmet népszerűsítsék Orosházán – természetesen Kiss Norbinak is volt köze az akcióhoz!

Az Orosházi Női Kézilabda Club sportolói, a helyi RC autómodellező bajnokok, a hazai autósportban jól ismert, szintén orosházi Kárai Exclusive Racing Car Service, Ferenc Zsolt autótörténész, gépészmérnök, a Magyar Chrysler Múzeum alapítója, és a Szurkolók az állatokért mozgalom fogtak össze, hogy a helyi állatvédőket, a Viharsarki Állatőrség Alapítványt, valamint persze a helyben rendkívül sikeres RC autómodellezést, valamint kézilabdát népszerűsítsék. Mivel az Orosházi RC autómodellezők azon kevesek közé tartoznak Magyarországon, akik RC Formula–1-gyel is foglalkoznak, a leglátványosabb az a néhány bemutató kör volt, amit a modellpályán megtett a Mercedes Formula–1-es csapatának 1:5-ös méretarányú versenyautója.

IMG-20230723-WA0028



A szervező csapat vezetője Rosinsky Norbert, RC autómodell bajnok, az autós szakosztály elnöke, orosházi lokálpatrióta, egyúttal lelkes állatvédő és kézilabdarajongó. „Nagyon boldogok vagyunk, hogy sokan, köztük rengeteg kisgyermekes család is eljött az orosházi RC modellautó pályára, ahol nem csak RC autóversenyeket nézhettek meg, de meg is ismerkedhettek az érdeklődők a modellezéssel, aminek Orosházán nyolcvanéves múltja van. Emellett, mivel az egész csapatunk sportrajongó, állatbarát és fontosnak tartjuk a társadalmi felelősségvállalást, nagy öröm volt találkozni a helyi női kézilabdacsapat élsportolóival, és meg is beszéltük velük, hogy viszonozzuk a látogatást: amikor tehetjük, ott fogunk szurkolni a lelátón a hazai meccseiken.

IMG-20230723-WA0029

Egyúttal abban is megállapodtunk, hogy a Szurkolók az állatokért mozgalommal együtt igyekszünk folyamatosan segíteni a Viharsarki Állatőrség Alapítvány munkáját, akik emberfeletti küzdelmet folytatnak nap mint nap az állatok védelméért. A családi napon részt vett Magyarország egyik legfiatalabb autóversenyzője, Gilyén Krisztián is, aki Kiss Norbi csapattársaként immáron digitális kamion Európa-bajnok és Norbi alapítványának, a Macskaárvaháznak az állatvédő önkéntese.

oroaháza

Krisztián úgy fogalmazott: mindenképpen ki szeretné próbálni az RC on road autóversenyzést, amely - mint köztudott - például Lewis Hamilton számára is fontos készségfejlesztő sportág volt sportkarrierje során.

IMG-20230723-WA0027

„Büszkék vagyunk arra, hogy az orosházi kézilabdázó lányok nemcsak nagyszerű sportolók, de lelkes állatvédők is, hiszen az élsport ma már a társadalmi felelősségvállalásnak is fontos terepe” – fogalmazott Szabó Viktor orosházi üzletember, a kézilabda club elnökségi tagja, a Tűzőrség Kft. nevű tűzvédelmi cég tulajdonosa, aki – megköszönve a szurkolóknak, hogy adományaikat az ország másik feléből is elhozták az orosházi állatvédőknek – megtankolta az állatmentő autójukat.

IMG-20230723-WA0030

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: