DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
Egyéb

Újra trendi az otthoni környezetben elhelyezett bárasztal

Szeretnéd elkápráztatni a hozzád érkező vendégeket? Akkor rendezz be egy otthoni bárt, melynek elengedhetetlen része egy jól pakolható, de mégis látványos bárasztal.

A különleges formájú tárolóelem a nappalid fénypontjává válhat, ha megfontoltan választasz. A funkcióját tökéletesen ellátó bárasztal csodájára járnak majd az ismerőseid. Csak vigyázz, nehogy túl sok legyen a látogatód, akik egy finom italra vágynak.

A mömax kínálatában lévő bárasztalok között találunk sok pakolóhellyel rendelkező, praktikus modellt, de olyan egyedi kialakítású bútordarabot is, melynek alapját egy oldtimer motor adja. Az egyszerűbb változatok a konyha bútorzatának kiegészítésére is tökéletesen megfelelnek, mert a házibulimentes időszakban ezek használatával több helyünk lesz a főzés előkészítése során.

Társasági élet központja

Sokan az otthonuk kényelmes és biztonságos környezetében élvezik a társasági életet. A sejtelmes, klubhelyiségek hangulatát idéző pince vagy szoba nélkülözhetetlen részét képezi az italokat tároló és kínáló bárpult. A magasított asztal és a köré helyezett bárszékek kötetlen és meghitt beszélgetések helyszínéül szolgálhatnak.

Bárasztalt általában olyan lakásokban találunk, ahol a baráti összejövetelek gyakoribbak és elegendő helyet tudnak biztosítani a különleges bútordarab számára. De jól használható például a konyha részeként is, hiszen a magasított asztalon egy gyors reggeli vagy vacsora könnyedén elfogyasztható.

Vedd figyelembe a méretet!

A kellemes időtöltés alapja a komfortos bútorok megléte. Ezért nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a bárasztalok magassága nagyobb, mint az átlagos asztaloké, így ezekhez igazodó székek beszerezésére is gondot kell fordítani. A keskeny kialakítású pulton a poharakon kívül egyéb tárgy már nem mindig fér el, ezért is érdemes olyan modellt választani, amelybe az italok, az épp használaton kívüli poharak és eszközök jól elférnek.

https-_www.moemax.hu_ - 2023 július - Cikk7 



A bisztrókban elhelyezett pultokhoz hasonló bárasztalok köré ülve többen elférnek, mint a keresztmerevítős, lábtartásra alkalmas modellek esetében. Legalább három tenyérnyi helyet kell biztosítanunk az asztal és a szék közötti távolsághoz személyenként. A standard asztalmagasság 105 cm, melyhez általában 75 cm magas bárszék passzol.

Különleges formák

A múlt századi Amerikából származik az ötletes megoldás. Egy régi söröshordót kitisztítottak, az abroncsait kifényeztették és egy ajtót vágattak az oldalára. Az így megfiatalított hordó belsejébe polcokat és üvegtartót helyeztek, majd feltöltötték a kedvenc italaikkal. Vendégeik csodájára jártak a remekműnek, melyet napjainkban már bárki beszerezhet a bútorboltok kínálatából.

Kápráztasd el Te is látogatóidat egy hasonló bárasztallal, melynek tetején bőven elférnek a poharak és a borosüveg is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: