DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
Egyéb

Mit érdemes tudni a beltéri glettanyagokról?

Amikor napirendre kerül a belső terek felújítása, akkor szinte biztos, hogy a teendők között szerepel a falfestés is. Ezt a munkafolyamatot azonban alaposan elő kell készíteni, aminek többek között a glettelés is a részét képezi.

A fal felületén ugyanis lehetnek olyan hibák, illetve kisebb-nagyobb egyenetlenségek, amik megnehezítik a munkát, és negatívan befolyásolják a végeredményt is. Ezeket gondosan el kell tüntetni a Bíborfesték Üzletház beltéri glettek menüpontjában található termékekkel!

Mit érdemes tudni ezekről a nagyszerű alapanyagokról? Pontosan milyen szerepük is van a falfestés eredményességében? Ha kíváncsi vagy a válaszokra, akkor tarts velünk, ebben az írásunkban ugyanis kicsit részletesebben is górcső alá vesszük ezt a témát!

Kizárólag beltéren használhatók

A vakolatok különböző kivitelben készülnek attól függően, hogy milyen sajátos tulajdonságokkal rendelkeznek, illetve azoknak köszönhetően pontosan hol lehet használni őket. E tekintetben két nagy csoportra lehet felosztani őket: vannak kültéri és beltéri glettek. 

A beltéri használatra tervezett termékeknek nem kell olyan hatásoknak ellenállniuk, mint amilyen például a csapadék, az erős UV-sugárzás vagy a fagy. Így ezeket kizárólag házon belül lehet alkalmazni.

biborfestek.hu - 2023 július - LinkMarketing - 3



Ugyanakkor ma már léteznek univerzális glettek is, amelyeket kint is és bent is lehet használni. Erről azonban mindenképp tájékozódni kell, mielőtt bármelyik mellett is letesszük a voksunkat.

Simításra, javításra tudjuk használni őket

A beltéri glettek hatalmas segítséget jelentenek a falon található mélyedések, rések kitöltésében, illetve az egyenetlenségek eltüntetésében.

A még folyékony állapotban lévő anyagot rá kell kenni az érintett területre, majd alaposan el kell dolgozni úgy, hogy végül a hibákat már ne lehessen látni. Miután készen vagyunk a felhordással, már csak a csiszolás van hátra, amivel szép simává tudjuk tenni a glettelt fal felületét. Ezt követően pedig jöhet is a festés!

Ezekkel az anyagokkal a kisebb, szinte alig látható lyukakat is teljes mértékben láthatatlanná tudjuk tenni, de a nagyobb mélyedéseket, repedéseket is gond nélkül el tudjuk tüntetni. A két munka között csak annyi a különbség, hogy ez utóbbi esetében valamivel több glettet kell felhasználnunk.

Erre érdemes figyelni vásárláskor

Mindenképp olyan terméket érdemes vásárolni, ami előnyös tulajdonságokkal rendelkezik. Ilyen például a könnyű felhordás, a kiváló tapadóképesség, valamint a gyors száradás. Ha nem akarod a véletlenre bízni a dolgot, akkor válassz a kifogástalan minőségű, márkás glettanyagok közül!

Láthatod, hogy a glettelés egy olyan lépés a falfestés alkalmával, amit semmi esetre sem szabad kispórolni, amennyiben tökéletes végeredményre szeretnél szert tenni. Sőt, nemcsak meg kell csinálni, hanem kiváló minőségű beltéri glett használatával kell elvégezni, így ugyanis garantáltan olyanok lesznek a falak, mint amilyennek elképzeled őket!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: