DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
Egyéb

Vicceset üzent a bokszlegendából énekessé lett Bunyós Pityu Kiss Norbinak

Számos magyar bajnoki cím, a nehézsúlyú bokszolók világranglistáján megszerzett nyolcadik hely, sokszáz győztes meccs, részvétel a barcelonai olimpián, sikeres edzői karrier, és számos a mulatós zenei műfajban szerzett aranylemez után, Szikora István erdőgazda lett Nógrád vármegyében.

Mivel a legendásan természet- és állatszerető sportoló-énekes kezdetektől támogatja Kiss Norbi világ- és Európa-bajnok autóversenyző kápolnai Macskaárvaházát, erdőgazdává válása alkalmából most vicces üzenetet küldött Norbinak, amelyben egyrészt segítséget kér, másrészt segtséget ajánl.

IMG_8006



Mint Bunyós Pityu Norbinak írott levelében fogalmaz: komoly erdőgazdaként immáron szeretne komolyan bekapcsolódni Kiss Norbi évekkel ezelőtt meghirdetett kápolnai faültetési, természet- és állatvédelmi programjába, csak míg Norbi Európa-bajnoki futamgyőzelmei után ültet egy-egy fát, Pityu egyelőre nem tudja, mitévő legyen.

Pityu 2

Ahogy portálunknak is fogalmaz: „Tisztában vagyok azzal, hogy valami jeles számhoz kellene kötni a Macskaárvaház közösségi erdőjében elültetett fák számát, hiszen annak van üzenet- és reklámértéke, csak nem tudom pontosan, mihez is kössem. Gondoltam arra, hogy én is a győztes bokszmeccseim számának megfelelő darab fát ültetek, de annyi egész Kápolnán nem férne el, még akkor sem, ha csak a kiütéses győzelmeket számolom, mert még abból is sok száz van” – meséli mosolyogva, és hozzátéve: azt meg nem szeretné, ha az az olimpiai részvételeivel azonos darab fát ültetne, hiszen „csak egyetlenegyszer, a barcelonai olimpián vívtam ki a részvétel lehetőségét, igaz, nehézsúlyú magyar ökölvívó sajnos azóta sem járt olimpián” - fogalmazott.

IMG_8005

„Van még egy szám, amire nagyon büszke vagyok, ez pedig nem más, mint a 8, vagyis a nyolcadik helyem, amit a nehézsúlyú bokszolók világranglistáján kaptam a nemzetközi szakértőktől, de ennél azért több fával szeretném gyarapítani a Macskarvaházat” – fogalmaz.

Bunyós Pityu ezért úgy döntött: mivel idén 60 éves, hatvan darab méhecskebarát fával, és ráadásként, ugyanennyi madárbarát cserjével ajándékozza meg Kiss Norbi Kápolnai Macskaárvaházát, hiszen Norbival együtt ő is azt vallja: aki fát ültet, állatot ment.

Pityu azért hozzáteszi: „A környezetem szerint annyira jól tartom magam, hogy a koromból nyugodtan letagadhatnék – legalább egy évet, de természetesen hamarosan érkezik a hatvan darab fa” – ígéri nevetve.

Pityu1

Szikora István emellett egy komolyabb üzenetet is megfogalmazott a Macskaárvaház kuratóriumának. Mint mondja, egri és Eger környéki tanítványaitól azt hallotta, hogy „valami Oroján nevű egri pancser politikus meg a tökkelütött kápolnai polgármester haverja folyamatosan fenyegetőznek, áskálódnak, és el akarják lehetetleníteni a Macskaárvaház munkáját. Azt javaslom, ha valami nem tetszik ezeknek a paprikajancsiknak, engem keressenek meg, velem keménykedjenek, ne azokkal, akik önkéntes munkában évek óta állatokat mentenek” – fogalmazott a világ minden idők egyik legnagyobb ütőerejű sportolójaként számon tartott bajnok, aki – mint emlékezetes – nemrégiben a Tarnát kiszivattyúzó és a természetvédőket fenyegető Debrői Tóth és Tóth Borászat tulajdonosainak is azt üzenete: egy pedagógiai célzatú nyakleves talán segítene őket a kulturált viselkedés betartásában.

Pityu 3

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: