DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Verne dunai hajósának utódai jet-skivel érkeztek Budapetre

Verne Gyula dunai hajósának kései utódaiként, jet-skikkel hajózzák végig Európa legnagyobb folyóját a Sea-Doo 2023 Danube Expedition résztvevői, akik Budapesten a Marina Parton is kikötöttek, Gerencsér Csaba jet-ski világbajnok, örökös magyar bajnok vezetésével. A jet-ski-s dunai vándorokat a Sea-Doo hazai importőre, a Jet Power Hungary fogadta.

A cég kereskedelmi igazgatója, Tóth Árpád elmondta: több fontos üzenete is van ennek a több országon átívelő vizitúrának. 

- Egyrészt maga a tény, hogy a Dunán túrázni nagyszerű dolog, csodálatos természeti, és kulturális értékek tárulnak a szemünk elé a német, az osztrák és a magyar szakaszon is, de egészen a Deltáig, a Fekete tengerig - fogalmazott Tóth Árpád, hozzátéve: "fontosnak tartjuk azt is megmutatni, hogy a Sea-Doo jetek nem csak sporteszközök, de olyan "vízi túramotorkerékpárok", amelyekkel kényelmesen, biztonságosan lehet megtenni akár sok száz kilométert is, így nagyszerű választás azoknak, akik a motoros túrázást, és a vízek szeretetét akarák összekapcsolni."

sea-doo



Tóth Árpád azt is hozzátette: a legendás Rotax motorokkal hajtott jet-ski-k mindenfajta meghibásodás nélkül teljesítik a túrát, ami szintén nagyszerű üzenet, bár a gyártó céget, a BRP-t (Bombardier Recreational Products) ismerők pontosan tudják, hogy legendásan megbízható gépekről van szó. 

Sokaknak feltűnt, hogy a budapesti megállóhelyen, amelynek a dunai kikötővel egybekötött, hangulatos Gyugyi Bisztró adott otthont, meghívást kapott a Szurkolók az állatokért mozgalom is, amelyet  évek óta támogat a Jet Power Hungary, és idén, a sportrajongó, harcos állatvédő civilek hatodik születésnapjukat is a cég Dunaharaszti Bázisán ünneplik. 

Kapin Ricsi, a Szurkolók az állatokért mozgalom vezetője elmondta: nagyon büszkék a hazai jet-ski sport nemzetközi sikereire, különösen Gerencsér Olivérre, aki a világ egyik legfiatalabb jet-ski világbajnoka lett, és arra is, hogy a cég elkötelezett az állatvédelem mellett. 

- Nagyszerű kalandnak tartjuk az idei Sea-Doo 2023 Danube Expedition-t és nem tagadom: jövőre szeretnénk mi magunk is egy hasonlót szervezni - természetesen ugyanígy Sea-Doo jetekkel.

- A terv az, hogy Ulm, Donauwörth, Ingolstadt, Kelheim, Regensburg, Straubing, Passau, Linz, Wels, Melk, Krems, Bécs, Pozsony, Győr és Esztergom érintésével Óbudáig hajózzunk, de az érintett városokban megállva, hajósokkal, állatvédő civilekkel népszerűsítsük az állatvédelmet, a növényi táplálkozás fontosságát, új kapcsolatokat építsünk és adományokat gyűjtsünk hazai állatmenhelyeknek - fogalmazott Kapin Ricsi, akiről kevesen tudják, hogy maga is a vizes sportok rajongója. A korábbi vízilabdázó, azon kevesek egyike, akik hosszában is végigúszták a Balatont. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: