DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

Ne feledkezzünk el a klímatisztítók használatáról!

Egy átlagos személygépjárműben is rengeteg olyan terület, eszköz és alkatrész van, aminek a megfelelő működésére és állapotára rendszeresen oda kell figyelni.

Vannak olyanok, amelyek elengedhetetlenek az elinduláshoz, mások inkább kényelmi funkciót szolgálnak. A klíma állapotára is figyeljünk oda, ha nem szeretnénk kellemetlenségekbe ütközni.

Miért jó a klímatisztító spray használata?

Manapság már rengeteg megoldás közül válogathatunk, elég csak megnézni a Weber Autotechnik klímatisztítás kategóriáját, hogy lássuk mennyi termék és kiegészítő érhető el a számunkra. Az egyik leghatékonyabb módszer az, ha klímatisztító spray-t vásárolunk, és azt alkalmazzuk rendszeresen az autónk belső rendszerében.

Fontos hangsúlyozni a rendszerességet, mivel a jármű klímaberendezése szinte állandóan használatban van, pláne most, hogy közeledik a nyár. Ez egyben azt is jelenti, hogy az egyes alkatrészei elhasználódhatnak, így az ápolás elengedhetetlen. Egy ilyen egyszerűnek mondható megoldással, mint a spray az egész berendezés élettartama meghosszabbítható, ami azt is jelenti, hogy kevesebbet kell majd autószerelőhöz járnunk, így hosszú távon pénzt spórolunk vele.

httpsshop.weberautotechnik.hu - 2023 május - Cikk3



Ár-érték arányban is az egyik elérhető legjobb választásról beszélünk, mivel egyáltalán nem terheli meg a család pénztárcáját. Sokkal kedvezőbb, mintha inkább elhanyagolnánk a rendszert, aztán “majd a szerelő úgyis megoldja” elven működtetnénk a klímánkat.

Nem csupán a pénztárcánk lesz hálás!

További két fő érv is szól a klímatisztító spray alkalmazása mellett. Az első ezek közül az egészségügyi problémák elkerülése. A spray nemcsak az alkatrészek állapotán javít, hanem kivétel nélkül eltávolítja a gombákat, a penészt és a baktériumokat a klímaberendezésből, így az utasok allergiás reakciói minimálisra vagy nullára csökkenthetőek. Továbbá a fejünk se fog megfájdulni, ha hosszabb ideig üzemel a klíma, valamint a légúti megbetegedéseket is elkerülhetjük.

Végül, de nem utolsósorban azt se szabad kifelejteni, hogy a kellemetlen szagok is eltűnnek, így az egész utazás sokkal kényelmesebb lesz. Erre azért is van szükség, mert a klímaberendezésben gyakran “benne ragad” a dohányfüst, az élelmiszer vagy az állati eredetű szagok.

Figyeljünk oda, hol vásárolunk!

Ha klímatisztító sprayt veszünk, egy valamire figyeljünk oda elsősorban: a minőségre. Ne az árcédulát nézzük elsőként (amiatt egyáltalán nem kell aggódni egyébként, mert a prémium minőség is mindössze párezres tétel), hanem az előírásokat, a márkákat, valamint a vásárlói véleményeket. Mindenképpen kerüljük el a jelöletlen forrású, kétes hátterű termékeket. Vásároljunk hazai weboldalakról, mivel így garantáltan nem lesz problémánk a minőséggel. Továbbá egyszerre többet is vehetünk, mert ahogy azt az elején is kiemeltük: a klíma tisztításának legfontosabb része a rendszeresség.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: