DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Egyéb

Álláskeresés Miskolcon? Így néz ki a folyamat

Egy álláskeresés Miskolcon épp olyan nehéz, mint az ország más településein, ha ugyanúgy állunk hozzá.

Azonban ha tudjuk, hogyan kell felkészülnünk erre, és tisztában vagyunk a folyamat lépéseivel, akkor jelentősen megkönnyíthetjük a saját dolgunkat, sőt akár rátalálhatunk álmaink állására is.

 

Mennyi időnk van az álláskeresésre?

Mindenki más helyzetből kezd bele az álláskeresésbe. Vannak, akik élő munkaszerződéssel rendelkeznek, és így kezdenek el munkát keresni. Nekik nem olyan sürgős, mert van egy fix havi bevételük. Ugyanez igaz azokra is, akiknek megvan a megfelelő pénzügyi hátterük, de már nem jönnek be a havi jövedelmeik, mert nincs munkájuk.

Sajnos nincs minden miskolci ilyen szerencsés helyzetben, ugyanis vannak, akiknek se munkájuk, se megtakarításuk. Nekik igazán sürgős az új állás megtalálása! Ha valaki ilyen helyzetben van, akkor a legjobb, ha azonnal felmegy erre a weboldalra: MiskolcAllas.hu virtuális miskolci munkaerőpiac. Ilyenkor nem várhatunk, lehetőleg gyorsan találnunk kell valamilyen bevételi forrást, még ha csak átmenetit is.

https - miskolcallas.hu - 2023 május - Cikk 4



De ha mégis van egy időnk, az a legjobb, mert akkor fel tudunk készülni mindenre, amivel javíthatjuk az esélyeinket a kiválasztási folyamatokban.

Ha már elég sokat tettünk le az asztalra a munka világában, akkor lehet, hogy egy fejvadász is megtalál minket egy lehetőséggel. Ha így lesz, akkor könnyebb dolgunk lesz, előnyből indulunk, mert ők kerestek meg minket, és nem fordítva.

 

Építsünk énmárkát!

Sokan a mai napig sem kedvelték meg ezt a kifejezést, pedig manapság egyre fontosabb, főleg ha a szakmai brandünkről van szó, és állást keresünk. Bár manapság főleg a vezetőknél, a kreatív állásoknál fontos a megfelelő szakmai közösségi média jelenlét, a dolgok gyorsan változnak! Érdemes haladnunk a korral!

Az online térben megtalálható képek, adatok, sőt akár a nyilvános kommentjeink is nagyon fontosak lehetnek egy-egy állás megpályázása során. A munkáltatók ugyanis rendszerint monitorozzák a közösségi média felületeket minden jelentkező esetén.

Emellett érdemes mielőbb regisztrálni a LinkedInre, ahol a profilunk segítségével nem csak állást találhatunk, de építhetjük a szakmai hálózatunkat is.

 

Így találjuk meg a számunkra legrelevánsabb állásokat

Szánjunk egy kis időt arra, hogy átböngésszük az összes potenciális állásajánlatot, ami csak fellelhető. A MiskolcÁllás segít nekünk ebben. Válasszuk ki közülük a legszimpatikusabbakat, állítsuk őket prioritási sorrendbe, hogy tudjuk, melyik munkát szeretnénk a legjobban.

 

Legyünk egyediek, tűnjünk ki, igazodjunk az álláshoz!

Nagyon fontos, hogy kitűnjünk a jelentkezők közül. Ne ugyanazt az önéletrajzot adjuk be mindenhova, hanem az adott kiírásnak megfelelően aktualizált CV-t. Azt a tudást és tapasztalatot emeljük ki, ami releváns.

Nagyon fontos, hogy a motivációs levelünk is az adott állásra szabott legyen! Ne legyen ellentmondás a két dokumentum között. A motivációs levélbe írjuk bele a releváns szakmai tapasztalatainkat és a személyes értékeinket, amit a cégben is képviselnénk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: