DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 29. szerda
Egyéb

Milyen állások mellett dönthetünk, ha az egészségügy területét választjuk?

Sokan úgy tartják, hogy egészségügyi dolgozónak születni kell, nem tudná bárki végigcsinálni azokat a nehéz napokat, amelyek egy ilyen alkalmazottra várnak.

De milyen munkaköröket választhatunk, ha egészségügyi végzettséggel rendelkezünk, vagy ha ez a terület szimpatikus számunkra? Ez tulajdonképpen a végzettség jellegétől is függ, de a következő cikkben most összeszedtünk néhányat.

 

Egészségügyi állások 2023-ban

2023-ban nyitott munkakörökből nincs hiány, sőt, inkább a megfelelő alkalmazottakat nehéz megtalálni. A https://hatvanallas.hu/allasok/egeszsegugy-gyogyszeripar lehetőségei között azonban akadnak olyan ajánlatok, amelyek felkelthetik az álláskeresők figyelmét. Már ha kifejezetten az egészségügyi állások iránt érdeklődnek. De mit választhatunk, ha ebbe az irányba indulnánk, és milyen követelményeknek kell eleget tennünk az egyes pozíciók betöltéséhez? 

Az ápolók élete nem könnyű, hiszen általában elég hosszú műszakok várnak rájuk, ám ezt a munkát is csinálhatjuk kicsit másképpen. Sokan keresnek külföldre, idősek mellé állandó felügyeletet 8 órás munkaviszonyban. Általában a segítségnyújtás mellett a bevásárlás, a főzés és a háztartási feladatok elvégzése is a munkakör részét képezi. 

https-__hatvanallas.hu - 2023 április - Cikk4



Hasonló állásokat kínálnak fel a különféle szociális központokban, idősek otthonában, ám csak akkor döntsük ezen pozíciók mellett, ha türelmes emberek vagyunk. 

 

Betegszállítás, sofőrködés

A betegszállító állás még mindig nem a tömény egészségügy részének tekinthető, hiszen általában ez az alkalmazott csak fuvarozza a betegeket. Ezenkívül igény lehet még a betegek kórtermekig történő elkísérésére, valamint a laboratóriumi anyagok összegyűjtésére és szállítására. 

Alapvető követelmény a B kategóriás jogosítvány, és sokszor az egészségügyben való jártasság szintén előnyt jelenthet. 

 

Milyen komoly végzettséget igénylő munkaköröket hirdetnek meg?

A szülésznő pozíció betöltésére már nem jelentkezhet akárki. Ez esetben szükséges a szakirányú szülésznői végzettség, és legtöbbször a tapasztalat sem utolsó szempont. Egy szülésznő köteles a protokollnak megfelelően végezni az ápolási feladatokat, illetve az ehhez kapcsolódó adminisztratív teendők elvégzése szintén lényeges. 

Aztán ott van a műtőssegéd munkatárs, akinek ugyancsak tisztában kell lennie a feladataival. Az ilyen munkák esetében rendkívül fontos a precizitás és a figyelem, illetve az eszközök ismerete. 

Általánosságban az is elmondható, hogy valamennyi egészségügyi pozíció elnyerése feltételhez kötött, a pályázónak büntetlen előéletűnek kell lennie, vagyis sokszor erkölcsi bizonyítványt is kérnek a hirdetők. 

Szerencsére még az egészségügy területén is jól el tudnak helyezkedni a különböző végzettségű emberek, hiszen bőven van miből válogatni napjainkban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: