DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
Egyéb

Létrák és állványok – Nem mindegy, milyet választunk

A munkaállványok nem csak építkezéseken tesznek jó szolgálatot. Az úgynevezett létraállványok és multifunkciós állványok számos olyan helyzetben jól jöhetnek, amikor otthoni vagy kisebb munkálatokat kell elvégezni. Akár ereszcsatorna kitakarításról, homlokzati festésről vagy kisebb felújítási munkákról van szó, ezek az állványok sokrétűen alkalmazhatók, így megkönnyítik a munkát. Ebben a cikkben bemutatjuk ezeknek az állványoknak az előnyeit, valamint azt, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, amikor kiválasztjuk a megfelelő állványt a feladathoz.

Az állvány választásakor nemcsak az állvány típusát kell figyelembe vennünk, hanem az állvány méreteit is. Ahhoz, hogy a munka kényelmes és biztonságos legyen, fontos, hogy az állvány megfelelő méretekkel rendelkezzen. Nemcsak a magasság, hanem az állvány szélessége is rendkívül fontos. Az állvány szélessége biztosítja az egyensúlyt és stabilitást, így figyelmet kell fordítani erre a fontos tulajdonságra az állvány kiválasztása során. A megfelelő méretű állvány garantálja a kényelmes és biztonságos munkavégzést.

letra



Az alumíniumállványok egyre inkább elterjedtek az építőiparban és otthoni használatban egyaránt. Az ilyen állványok könnyűek, ugyanakkor erősek és biztonságosak, ezáltal megfelelő választást jelentenek mind a szakemberek, mind a barkácsolók számára. A modern munkaállványok nagy előnye, hogy szerszámok nélkül is könnyedén felállíthatók, illetve összecsukhatók, így az állványok szállítása is egyszerű feladat. A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában számos minőségi alumíniumállvány áll rendelkezésre, többek között a CENTAURE HELIO állványok. Az állványok megfelelnek a biztonsági előírásoknak, valamint könnyedén kezelhetők és használhatók.

A CENTAURE HELIO állványok további előnye, hogy a személyre szabható méretük révén mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb állványt. Az „A” modul például 3 méteres magassággal rendelkezik, ami kisebb magasságokban végzett munkálatok segítésére is alkalmas. A „B” modul további 2 méternyi állványt biztosít, azonban fontos megjegyezni, hogy ez a modul kizárólag az „A” modul bővítésére szolgál, önmagában nem használható. Amennyiben az ötméteres magasság nem elégséges számunkra, a CENTAURE HELIO állványok lehetővé teszik az állványunk további két méterrel való megtoldását a „C” modul segítségével. Így összességében egy hét méter magas állványt kapunk, ami kiválóan alkalmazható nagyobb családi házak teljes homlokzati felújítása során is. A fa munkahidak csúszásmentes felületükkel biztonságos munkavégzést tesznek lehetővé. A hidak 150 kilogrammig terhelhetőek, az állvány pedig akár 300 kg súlyt is elbír.

Nem minden esetben szükséges 5-7 méteres állványt használni. Léteznek kisebb állványok, amelyekkel ugyanúgy kényelmesen elvégezhetjük a munkáinkat. Az úgynevezett létraállványok számos előnnyel rendelkeznek, például sokkal könnyebb őket mozgatni és tárolni, mint a hagyományos állványokat.

Az univerzális alumíniumlétrák sokoldalúsága és könnyű kezelhetősége miatt nagyszerűen használhatók mind otthoni, mind pedig szakmai környezetben. Az ilyen típusú létrák könnyen átalakíthatóak és állíthatóak a kívánt magasságra. Biztonságosak és stabilak, a gumírozott talp pedig tovább növeli a stabilitásukat. Az autostabil tulajdonsággal rendelkeznek, vagyis a létra önmagában is állni tud, így külön támaszra nincs szükség. A támasztólétra funkció pedig lehetővé teszi, hogy a falakon és más felületeken is használható legyen a létra. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: