DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
Egyéb

Egy csepp Afrika otthonra!

Kétféle ember létezik a világon: az egyik, aki járt már Afrikában és rabul ejtette az a csoda, amit ott tapasztalt, a másik pedig akinek még nem volt alkalma rabul esni. Ami késik, nem múlik.

Afrika egy annyira ellentmondásos kontinens, hogy senki sem jöhet el onnét úgy, hogy ne lenne határozott véleménye. Bár nem a leggazdagabb vidék, a természeti csodái, misztikuma, az afrikaiak varázslatos kultúrája nem marad nyom nélkül, minden odalátogató viszi magával örökre az élményt!

Teremts otthon is afrikai hangulatot!

Az afrikai kézművesség motívumai, a pazar naplementék, a festői környezet és a tekintélyt parancsoló állatok ihlették a Wallmaxx Tapéta Webáruház African Queen III kollekcióját, amely a fenséges Afrikát és annak mesés hangulatát viszi el az otthonodba!

Hogy melyik mintát választod, csak rajtad és az ízléseden múlik!

  • Az állatos darabok közül választhatod azokat, amelyek egy-egy tipikusan afrikai állatot ábrázolnak, de játékosan visszaköszönhet a tapéta textúrájában a krokodil- vagy struccbőr mintázata.

  • Az etnikai motívumok, a jellemző szőttesek szín- és anyagvilága is megjelenhet tapéta formájában, csak vigyázz, mert nagyon mozgalmas, telt színekkel lesz tele a szobád!

  • A természeti kincsek mellett sem lehet elmenni szó nélkül: egy fenséges naplemente a vörös szavannában, a szafari barnás képi világa kellemesen tud élettel telivé varázsolni minden falat.

Neked melyik nyerte el leginkább a tetszésedet?



Ne vidd túlzásba!

Bár nehéz leállni, ha egyszer elkezded, mégis azt tanácsoljuk, hogy érdemes csínján bánni az afrikai hangulattal, hiszen mint bármi más esetén is, ha túlzásba esel, akkor már visszájára fordul a történet, és az ellenkező hatást váltod ki.

Az Afrikára oly jellemző meleg és harsány színek amúgy is gyorsan tudják telíteni az ember befogadóképességét, ha pedig még minden falról is ezek a színek és motívumok kiabálnak, onnan hamar menekülőre fogja az ember.

Éppen ezért érdemes játszani ezekkel a rendkívüli darabokkal: olykor elég, ha egy-egy falat borítasz csak be afrikai tónusokkal és mintákkal, olykor pedig akár csak egy sávnyi is elég belőle. Ez függ természetesen az adott helyiség méretétől, világosságtól, szellősségétől, de nyilvánvalóan a választott tapéta mozgalmasságától is.

Fogadj minden betérőt szeretettel!

A zulu népek köszönése adja leginkább vissza az afrikai népek fő jellemét. Az ő köszönésük ugyanis azt jelenti: “Látlak, fontos vagy nekem, és nagyra értékellek.” 

Ugyan nem egy tapétával fogod meghonosítani ezt az elfogadó és békés szeretetet, de első lépésnek határozottan tökéletes. Az alaphangulatot megteremted, a többi belőled fakad, a hozzád betérők pedig nem tehetnek mást, mint viszonozzák a szívélyes fogadtatást.

Ha tehát szeretnél egy csipet Afrikát az otthonodba, kezdd az African Queen III tapétakülönlegességeivel!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: