DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Motorosok, politikusok, sportolók és üzletemberek ebédeltek együtt az állatokért

„Motorozás, állatvédelem, természetvédelem.” Kiss Norbi négyszeres Európa-bajnok autóversenyző és Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnökének védnökségével ennek a hármas mottónak a jegyében gyűltek össze hazai Harley Chapter-tagok, üzletemberek, sportolók, politikusok és állatvédők a Harley-Davidson Budapest bázisán lévő étteremben, hogy egy kellemes ebéd és zene mellett az Ebsegély Alapítványt és a Kápolnai Macskaárvaház Alapítványt támogassák.

Hankó Ákos, a Harley-Davidson Budapest tulajdonosa még a politika legkülönbözőbb oldalainak képviselőit is egy asztalhoz ültette a jó cél érdekében, és egyúttal bejelentette: 2023-ban Magyarországon ünnepli a Harley-Davidson a 120 éves születésnapját, amely óriási megtiszteltetés és kihívás is egyben a legendás amerikai márka hazai képviselőinek és rajongóinak. 

Dr. Dézsi Csaba András, Győr, Dr László Imre, Újbuda, és Horváth Richárd, Hatvan polgármestere, Szalóki Péter, Kápolna alpolgármestere, Blahó László kompolti önkormányzati képviselő, Minczér Gábor, Eger alpolgármestere és Aros János, Sárospatak első embere nem csak az állatvédelem ügyének elkötelezettjeiként, de azért is részt vettek a jótékonysági ebéden, mert annyi már most bizonyos: a harley-sok 2023-as Open Road Tour programjában az említett települések bizonyosan érintettek lesznek. A rendezvényen részt vett Balla Péter, a DK egri vezetője és Dudás Róbert mátraballai országgyűlési képviselő is.



A biztonságos motorozás és a motoros turizmus ügyének szószólójaként szintén hasonló okból kapott meghívást és vett részt az ebéden Kovács Zsolt országgyűlési képviselő, aki örömét fejezte ki, hogy 2023-ban Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén csodálatos tájait és városait fedezik majd fel a legendás 120 éves márka hazai és Magyarországra látogató külföldi rajongói. Akik az egész Európában tisztelt Árpád-házi Szent Erzsébet szülővárosában, Sárospatakon zárják túrájukat. 

- Az pedig külön öröm számomra, hogy ennek az eseménynek az egyik kedvezményezett civil szervezete egy számomra is kedves, térségünk állatvédelmi problémáinak megoldásán dolgozó civil szervezet, a Kápolnai Macskaárvaház Alapítvány - fogalmazott Kovács Zsolt országgyűlési képviselő, aki hozzátette: hamarosan személyesen keresi fel a kis Tarna-menti faluban működő állatvédelmi központot. 

Hankó Ákos elmondta: az Open Road filozófiája természetesen nem csak a semmihez sem hasonló V2-es Harley motorok életérzéséről szól, de minden más motormárka rajongóit és tulajdonosait is szívesen látják túráikon. 

Ennek jegyében volt a jótékonysági ebéd egyik meghívottja Horváth Lajos Laller, a KTM tereprali-pilótája, aki motorversenyzőként és állatvédőként is példakép sokak számára. 

A jótékonysági ebéd ötletgazdája Rádi Károly üzletember, a Motorokkal az állatokért mozgalom alapítója és vezetője, a Tisza-tó partján fekvő Sarud elismert turisztikai vállalkozója, aki a Harley 120 éves és a Tisza-tó 50 éves szülinapjára utalva mindkét állatvédő szervezetet 120- 120 csomag állateledellel és 50 macska- és kutyajátékkal ajándékozta meg, valamint a résztvevők között kisorsolt egy nyári tisza-tavi hosszú hétvégét élményhajózással, szállással, kalandtúrával.

A Harley-Davidson Budapest jótékonysági ebédjén részt vett több, az állatvédelmet és a Macskaárvaházat már régóta segítő üzletember, sportoló is, köztük Képe Tibor, a Hyundai Hatvan tulajdonosa, Teletál Tibi, az ismert ételfutár cég reklámarca, médiaszemélyiség és Dudás Zoltán jet-ski magyar bajnok, aki a jövőre tízéves Macskaárvaházat megalakulása óta segíti adományaival és önkéntes munkájával. 

- Öröm és megtiszteltetés, hogy ennyi köztiszteletben álló ember tartja fontosnak állatvédő munkánkat, és ez talán azt jelzi, hogy lassan egy évtizede jó úton járunk az állatvédelemben - fogalmazott Kiss Norbi autóversenyző, aki azt is elárulta: állatvédőként rövid szakmai egyeztetést folytatott Győr polgármesterével, Dr. Dézsi Csaba Andrással, aki feleségével együtt nemcsak Magyarország legrégebbi papagáj menhelyének üzemeltetője, de ha úgy hozza a sors, macskákat is ment és rehabilitál.

- Sokan nem veszik komolyan, sőt gúnyolódnak is a papagájok mentésén, holott ezek a csodálatos, rendkívül intelligens,  érzelmes, és gazdájukhoz a végletekig ragaszkodó madarak gyakran maradnak árván, ami szívszorító szituációkat teremt, ezért hiánypótló a Győri Papagájmentő Alapítvány munkája - fogalmazott Bóday Pál, a Kápolnai Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnöke, akinek meggyőződése, hogy az állatvédelem olyan fontos és magasrendű életérzés, amely a legkülönbözőbb meggyőződésű embereket is egy közösséggé kovácsolja. Bóday hozzátette: meghívást kaptak Dr. Dézsi Csaba Andrástól egy győri papagájmenhely látogatásra, és ígéretet arra, hogy Győr elkötelezett állatvédő polgármestere szintén ellátogat Kápolnára a Macskaárvaházba.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: