DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

A szép bőr múlandó? Mit tehetünk a bőröregedés ellen?

Az ötvenes években megjelenő menopauza jelentősen befolyásolja külsőnket. Az ösztrogénszint csökkenésével a bőröregedés folyamata egyre látványosabb formákban is megmutatkozik. Ilyenkor bőrünk veszít ragyogásából, rugalmasságából. De mit tehetünk ellene?

Természetes megoldások a szép bőrért!

A természetes öregedés az élet részéhez tartozik, azonban az idő előtti öregedés késleltethető, mérsékelhető. A tudomány igazolta, miszerint a környezeti tényezők szerepe jelentősebb a genetikai befolyásnál. Ennek fényében érthető, hogy miért kell akkora hangsúlyt fektetni az életmódunkra, és miért érdemes környezettudatosan eljárnunk minden helyzetben. A természetes anyagok használata létfontosságú! Válasszunk natúr kozmetikumokat, és bio termékeket bőrápolási rutinunkhoz! 

A BIOLA Webshop “fiatalító” készítményei kifejezetten érett bőrre lettek kifejlesztve, hogy még tovább őrizhessük meg természetes szépségünket. Itt megtalálhatók szérumok, szemkörnyékápolók, arckrémek, melyek anti-ageing hatóanyagokban gazdagok.

biola.hu - 2022 november - LinkMarketing - 7_



Ajánlott például a Bio gránátalma age defying nappali arckrém, mely egy gyorsan felszívódó, vitalizáló, tápláló készítmény. Bioaktív olaj komponensei segítik a lipid anyagcserét, ezáltal közreműködnek a bársonyosabb bőr megteremtésében. Antioxidáns összetevői révén pedig támogatja a bőr újrastruktúrálódását, és szerepet játszik az üdébb, feszesebb bőrállapot kialakításában. 

A fiatalosabb bőrért javasolt a BIOLA görögszéna barackmagolajos éjszakai arckrém alkalmazása is, mely multivitamin komplex, görögszéna, majoranna és bazsalikom kivonatok által támogatják az egészséges és ragyogó bőr megőrzését. Tartalmaz tápláló összetevőket is, mint például sárgabarackmag- és az avokádó olaj. 

A bőröregedés látható jelei 

A csökkenő ösztrogénszint következtében bőrünk elvékonyodik, valamint az új sejtek termelődése is jelentősen lelassul. Tehát a regeneráció nehezebben megy végbe. Az öregedő fibroblaszt sejtek jóval kisebb mennyiségű kollagént, elasztint és egyéb kötőszöveti anyagot hoznak létre.

A meglévő ráncok elkezdenek mélyülni, és mellette fokozatosan újak is képződnek. Elindul egy végeláthatatlan folyamat, amikor már nem olyan rugalmas és ragyogó a bőrünk, mint korábban. Ráadásul veszít a nedvességtartalmából is. 

Sokat tehetünk azonban a késleltetés érdekében. Az említett natúrkozmetikumok mellett érdemes természetes komponensű masszázskrémekkel rendszeresen átmasszírozni az arc, a nyak és a dekoltázs területét! A vérkeringés serkentésével az oxigénellátottság fokozható, ugyanakkor bőségesen ellátjuk tápanyagokkal is arcbőrünket. 

Prevenció a szépségápolásban is

Életünk minden területén a megelőzésre kell törekedni. Nincs ez másképp a szépségmegőrzéssel kapcsolatban sem. Azontúl, hogy elfogadással tekintünk a természetes öregedés folyamatára, aktívan tehetünk azért, hogy minél tovább sugárzó, fiatalos külsőt tudhassunk magunkénak.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: