DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

Kápolnán fákat ültetett a főispánnal, Kompolton iskolásokkal sütizett Kiss Norbi és Laller

Négyszeres kamion Európa-bajnok, tereprali Európa-bajnok, jet-ski magyar bajnok, alpolgármester, főispán és polgárőrparancsnok. A heves megyei Kápolnán, Kiss Norbi Macskaárvaházában a felsoroltak egyszerre fogtak ásót, lapátot, vödröt, és kezdtek neki az idei őszre tervezett 120 fa elültetésének.
"Öröm, hogy Magyarország nemzetközi hírű autó, és motorversenyzői, a természet és állatvédelem területén önkénteskednek, megtiszteltetés, hogy mindezt Heves megyében teszik, és megható, mert ráadásul a szülőfalumban, Kápolnán"  - fogalmazott Dr Ignácz Balázs Heves megye főispánja, aki Kiss Norbi négyszeres Európa bajnok Kápolnai Macskaárvaházába látogatott, hogy személyesen is részt vegyen az állat és természetvédő civil szervezet őszi faültetési akciójában.
 
Dudás Zoltán jet-ski magyar bajnok, Szalóki Péter Kápolna alpolgármestere, és Blahó László polgárőrparancsnok és Kapin Ricsi a Szurkolók az állatokért mozgalom alapítója évek óta önkéntesei Norbi állatotthonának. Viszont Horváth Lajos, "Laller" tereprally Európa bajnok, sokszoros magyar bajnok,  a Párizs-Dakar Rally magyar motoros hőse, először járt a Macskaárvaházban. "Először vagyok itt, de biztos, hogy nem utoljára" - fogalmazott a váci terepmotor bajnok, aki elárulta: bár Kiss Norbival régi jó ismerősök, mégis kicsit izgult Kápolnára jövet, mert nem tudta pontosan elképzelni, hogyan is nézhet ki egy autóversenyző Macskaárvaháza. Laller elmondta: már az első pillanattól szimpatikus volt a cél, a hely és a társaság is, így tervei szerint minél hamarabb szeretne visszatérni Kápolnára, és rendszeresen részt venni az itt zajló önkéntes munkában.
 
Kiss Norbi és vendégei ezúttal azonban nem csak az állat és természetvédelem ügyében önkénteskedtek, de úgy döntöttek, hogy a szomszéd falú, Kompolt általános iskolájába is ellátogatnak: Dankovicsné Tóth Judit igazgató asszony és Blahó László kompolti önkormányzati képviselő meghívására, meglepetésként éppen kicsengetésre érkeztek a bajnokok a Fleismann Rudolf Általános Iskolába - persze nem üres kézzel. Kiss Norbi, a Teletál márkanagykövete, és Teletál Tibi a cég reklámarca, a gyerekekekkel közösen madárbarát tűztöviseket ültettek, majd a jól végzett munka örömére, mindenki kapott  Norbitól egy Teletál sütit.
Kiss Norbi természetvédelmi tanácsadója, Farkas Pál agrármérnök, ökológus, a Globalplant Garden faiskola tulajdonosa, aki évek óta a bajnok segítségére van a faültetési akciók szakszerű kivitelezésében, elégedett volt a munka minőségével.
 
"Kiss Norbi immáron kifejezetten rutinos faültető, hiszen az elmúlt fél évtizedben közel ezer fát ültettünk el már együtt" - büszkélkedett Farkas Pál, aki kicsit "motoros kollégaként" is fogadta Lallert, hiszen ő maga is a kétkerekűek megszállott rajongója: egy Harley Davidson Pan-America büszke tulajdonosaként, éppen néhány nappal ezelőtt nyert felvételt a Harley Owners Group  HOG Budapest Chapterébe.
 
 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: