DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

F1 Esports: Újonc győztes a szezon futamán

A 2022-es szezon eddigi legizgalmasabb versenyét hozta az ausztriai negyedik forduló az F1 Esports Pro Seriesben, ahol a Haas újonc játékosa első győzelmét ünnepelhette.

A szeptemberi triple headert követően októberben is három futam vár három nap leforgása alatt az F1 Esports Pro Seriesben. A negyedik fordulónak a Red Bull Ring „adott otthont” szerdán este, a küzdelmek pedig előbb csütörtökön Spában, majd pénteken Zandvoortban folytatódnak.

A negyedik forduló a szezon eddigi legizgalmasabb versenyét hozta, ahol a pole-ból induló Frederik Rasmussent azonnal lerajtolta a mellőle induló Thomas Ronhaar, a Haas újonca. Az esős körülmények között rajtoló futam előtt egyébként már sejteni lehetett, hogy nem lesz hiány izgalomban, hiszen az első hetet mindössze 64 ezred választotta el egymástól az időmérő edzésen.



A Red Bull versenyzője nyilván nem szerette volna tálcán kínálni a győzelmet holland riválisának, így folyamatos nyomás alatt tartotta, majd a 14. körben eljött a slickekre váltás ideje, amikor a két élmenő egyszerre állt ki a kemény abroncsokért.

Négy körrel később Rasmussen visszavette a vezetést a hármas kanyarban, a belső íven megelőzve Ronhaart, azonban a 20. körben a holland ugyanott előzte vissza a Red Bull versenyzőjét. Az utolsó három körben igazi adok-kapok ment a két játékos közt, akik oda-vissza előzgették egymást, kihasználva a DRS nyújtotta lehetőségeket, s végül Thomas Ronhaar szelte át elsőként a célvonalat, bár később a másodikként végző Rasmussen megjegyezte a Twitteren, hogy nem volt szép riválisától, mikor az utolsó körben a hármas kanyar külső ívéről leszorította őt. A harmadik helyet Josh Idowu szerezte meg, míg a pontversenyt vezető Lucas Blakeley a hatodik pozícióban zárt.

A magyarok közül az idén ismét az Alfa Romeóval versenyző Bereznay Dániel a 18., míg az Alpine színeiben induló Sipos Patrik a 14. helyet szerezte meg.

 

A verseny összefoglalója a képre kattintva tekinthető meg:

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: