DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Hamarosan jön az Ecclestone-ról szóló dokumentumfilm-sorozat

A tervek szerint decemberben érkezik az F1 korábbi első emberének, Bernie Ecclestone-nak az életét és pályáját bemutató dokumentumfilm-széria, amely a „Lucky” címet fogja viselni.

Még a koronavírus-járvány alatt kezdődtek meg a Bernie Ecclestone-ról szóló dokumentumfilm-sorozat munkálatai, s az idei év korábbi szakaszában fejeződtek be. A nyolcrészes szériát az a Manish Pandey jegyzi, aki producerként dolgozott a Senna című dokumentumfilmen is, amelyért BAFTA-díjat is kapott bő egy évtizede.

Az alkotás a „Lucky”, azaz szabad fordításban a „Szerencsés” címet fogja viselni, s a leírás alapján bemutatja „Bernie Ecclestone személyes történetét arról, ahogy megvalósítja a vízióját arról, hogy egy olyan sportot hozzon létre, amelyet a labdarúgó-világbajnokságok és az olimpiák szintjére emelhet”.

ecclestone-dppi_1



A Formula-1-et nagyjából négy évtizeden át, 2017-ig irányító üzletember korábban elmondta, hogy csak Pandey-re merte volna rábízni a róla szóló dokumentumfilm-sorozat elkészítését. Némi éllel egyébként megjegyezte, hogy a netflixes Drive to Survive-ot azért nem nézi, mert „az nem a valóságról szól”.

Arról egyelőre nincs információ, hogy hazánkban pontosan milyen felületeten lesz megnézhető a Lucky: a szomszédos Ausztriában a DAZN, míg több másik országban a Discovery+ vásárolta meg a jogokat erre.

Ecclestone neve amúgy a közelmúltban nem túl pozitív fejlemények miatt került a hírekbe: állítólag a 91 éves üzletemben nagyjából 400 millió angol fontos vagyont felejtett el bevallani, ez ügyben pedig jövő októberben bíróság elé is fog állni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: