DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Essemm-mel esőkertet avatott, Eger alpolgármesterével jótékonysági ebéden vett részt Kiss Norbi az állatok világnapján

Alighogy hazaért idei, ismét Európai-bajnoki címmel zárt szezonzáró jaramai futamáról, máris csúcsra járatta állatvédelmi önkéntes munkáját Kiss Norbi, a Kápolnai Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi tagja.

kiss-norbi-allatok-vilagnapja-6



Október 4-én, az állatok világnapján a Macskaárvaház körül kialakított közösségi erdőben esőkertet alapított Norbi. Ennek lényege, hogy ezek az alkalmi tavacskákhoz hasonló képződmények lehetővé teszik, hogy a csapadék hosszabb ideig megmaradjon és aszályos időben a növények és az állatok rendelkezésére álljon. Igaz, Norbinak és alapítványa állatvédő aktivistáinak szerencsére nem ásóval és lapáttal kellett kialakítani az esőkertek helyszíneit, mert a térség egyik segítőkész építőipari vállalkozása jóvoltából munkagépekkel készítették elő a kis ökotavacskákat, hogy Norbiéknak már csak a madarak és kisemlősök számára kialakítandó itatóhelyekkel, valamint a szebbnél szebb páfrányok elültetésével kelljen törődnie. A környékbeli vállalkozás egyébként nem előszőr segíti Norbiék állatmentő misszióját: a romos fociöltözőből kialakított macskaotthon tetszetős külseje is az ő munkájukat dicséri.

kiss-norbi-allatok-vilagnapja-4

Szintén az Állatok Világnapján járt a Macskaárvaházban Essemm, az ismert magyar zenész, akinek Kóbor kutyák című dala az utóbbi időben az állatvédők himnuszává vált. A népszerű rapper egy csomagtartónyi macskaeledel adománnyal érkezett, és mivel rajongója az autósportnak, elhatározták, hogy legközelebb Kiss Norbival az egyik hazai versenypályán találkoznak majd. A Macskaárvaház rendezvényein a Szurkolók az Állatokért Mozgalom és a Noé Állatotthon vezetői már szinte törzsvendégnek számítanak, hiszen Norbi Macskaárvaháza rendszeresen működik együtt állatmentésben a két szervezettel. Essemmet Kápolna alpolgármestere, Szalóki Péter kalauzolta végig a falun, kifejezve reményét, hogy egyszer majd fellépőként is viszontláthatják valamelyik rendezvényükön.

kiss-norbi-allatok-vilagnapja-5

Ismét a Macskaárvaházban ünnepelte az Állatok Világnapját dr. Illés Zoltán egyetemi tanár, korábbi környezetvédelmi államtitkár, akit minden alkalommal nagy érdeklődéssel várnak Kápolnán. Ahogy Szalóki Péter alpolgármester fogalmazott: Illés doktor mondandóját bármikor órákon keresztül szívesen hallgatnánk, hiszen ő az a nemzetközi hírű magyar környezetvédelmi szakember, akitől bármelyik, bármilyen pártállású helyi és országos politikus sokat tanulhatna.

kiss-norbi-allatok-vilagnapja-2

Az Állatok Világnapjának másnapján Kiss Norbi Egerben tartott húsmentes, jótékonysági ebédet a Mr. Sushi étteremben, amelyen többek között Minczér Gábor, a város alpolgármestere is részt vett. A vendégek fogyasztásuk ellenértékével támogathatták az állatvédelmet, ám az alpolgármester ezen felül is pénzadománnyal támogatta az Eger területéről is számos macskát mentő kápolnai civilszervezetet. A Mr. Sushi tulajdonosa, Kovács István az ebédet követően még egy jótékonysági árverésnek is helyet adott elegáns éttermében. Licitálni lehetett többek között Norbi korábbi csapatpólóira és egyéb versenyzéssel kapcsolatos tárgyaira, de a legkülönlegesebb tétel az a szurkolói által készített csapatzászló volt, amely szinte minden Európa-bajnoki futamán ott lobogott a lelátón. A Norbi kedvesének, Mártának fotói alapján készült óriási méretű zászló a jótékonysági licit tételének győztese Képe Tibor hatvani üzletember, a Prémium Autóház tulajdonosának irodáját díszíti majd.

kiss-norbi-allatok-vilagnapja-3-v2

„Öröm volt számomra a negyedik Európa-bajnoki cím, az, hogy végre meglátogathattam mentett macskáinkat, találkozhattam fantasztikus szurkolóimmal és megtiszteltetés az alapítványunknak, hogy számos köztiszteletben álló vállalkozó segíti állatvédő munkánkat” – fogalmazott Kiss Norbi, aki hozzátette: a Macskaárvaház bővítése és a mentett állatok minőségi ellátásának biztosítása érdekében az Alapítványnál nagy fába vágták a fejszéjüket: napelemes rendszerrel szeretnék megoldani a macskaszobák fűtéséhez, takarításához és a mosáshoz, világításhoz valamint közösségi erdő csemetéinek öntözéséhez szükséges villamos energiát. Norbi szerint így nemcsak olcsóbban, de környezettudatosan is tudják majd védeni a természetet és az állatokat.

kiss-norbi-allatok-vilagnapja-1-v2

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: