DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Esőkertavatás, jótékonysági ebéd Kiss Norbival az állatok világnapján

Különleges programmal ünnepli október 4-ét, Assisi Szent Ferenc halálának napját, az Állatok Világnapját három hazai állatvédő szervezet: a Noé Állatotthon, a Szurkolók az Állatokért és a Macskaárvaház.

Október 4-én kedden délelőtt 11-től az ismert magyar rapper, az állatvédelem himnuszának tartott Kóborkutyák című dal szerzője, Essemm, valamint dr. Illés Zoltán, az Orbán-kormány korábbi környezetvédelmi államtitkára, ökológus, vegyész, egyetemi tanár és Kápolna köszség alpolgármestere, Szalóki Péter társaságában a Macskaárvaház állatvédelmi központjában esőkerteket alapítanak és örökzöld erdőt ültetnek. Mint emlékezetes, a három állat-és természetvédő civil szervezet a nyár folyamán aktív részese volt a Macskaárvaház szomszédságában folyó Tarna-patak vizét kiszivattyúzó és a térségben ökológiai katasztrófát okozó aldebrői borászat elleni polgári engedetlenségi mozgalomnak, amelynek során több helyi politikus, polgárőrök, mezőőrök és sportolók társaságában elbontották a Tóth és Tóth Borászat által épített illegális gát-és szivattyúrendszert.

kissnorbi-macska-2



Az Állatok Világnapi megemlékezésen a csapadékvizet megtartó, azt a növények és állatok számára hosszabb ideig elérhetővé tevő, így aszály esetén életmentő esőkertek létrehozásával arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy már most lépéseket kell tennünk annak érdekében, hogy a várhatóan jövő nyáron is pusztító aszály hatásait minél elviselhetőbbé tegyük a flóra és a fauna számára.

A három civil szervezet - ígéretükhöz híven- köszönetet mond majd minden a Tarna megmentését és a patakon ökológiai katasztrófát okozó borászat elleni fellépést támogató politikusnak, ugyanakkor szintén korábbi ígéretüknek megfelelően megnevezik a jelenlegi is büntetőeljárás alatt álló céggel kollaboráló korrupt közszereplőket.

kissnorbi-macska-4

Az Állatok Világnapja másnapján, október 5-én délután 14 órakor, szintén különleges programmal várják a civilek az állatbarátokat ezúttal Egerben a Mr. Sushi Étteremben bárki együtt ebédelhet a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi tagjával, az immáron négyszeres Európa-bajnok világhírű autóversenyzővel, Kiss Norberttel. A rendezvényen nem csak fogyasztásuk ellenértékével támogatják a Macskaárvaház működését, de több az ismert autóversenyzőhöz és lelkes állatbaráthoz Kiss Norberthez kötődő tárgyat is elárvereznek, aminek bevétele szintén az állatvédők munkáját segíti. A három civilszervezet mindkét rendezvénye, tehát az október 4-én délelőtt 11 órakor kezdődő kápolnai esőkertavatás és faültetés valamint az 5-i délután 14 órakor kezdődő jótékonysági ebéd is nyilvános: minden segíteni akaró, állatszerető embert szeretettel várnak.

kissnorbi-macska-1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: