DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Egyéb

A virtuális világból érkezik a McLaren legújabb sportautója

A népszerű Gran Turismo játékban tűnt fel először a McLaren Vision GT koncepció, melyből Solus GT néven most valódi jármű készül. A gyártó egy 840 lóerős szörnyeteggel készül.

Olyat már nem egyszer láttunk, hogy ismert autómárkák látványos koncepciókkal rukkolnak elő a Gran Turismón belül, ám ezekből csak nagyon ritkán születnek valódi járművek. A McLaren most azonban egy egészen más utat tervez bejárni, miután 2017-es McLaren Vision GT-ből készül egy ténylegesen létező változat, mely nagyban emlékeztet a játékban látott gépezetre.



 

A Solus GT a márka hivatalos kommunikációja szerint 5,2 literes szívó V10-est kap, ami 840 lóerő, és 650 newtonméter leadására lesz képes, miközben 2,5 másodperc alatt gyorsul 100-ra, végsebessége pedig 320 km/h lesz az ígéretek szerint.



 

Ehhez kapcsolódik még egy hétfokozatú szekvenciális váltó, az autó tömege pedig összesen csak egy tonna lesz, amennyiben hinni lehet a McLaren állításainak. A cég részéről úgy vélik, az eddigi legjobb sportautójuk készülhet el hamarosan, ebben pedig a hihetetlenül áramvonalas karosszéria is segíthet, miközben a sofőrt egy igazi versenygép technológiája veszi majd körbe.

Az autó együléses lesz, az utastér pedig egy F1-es autóra emlékeztet, így érthető miért jár hozzá automatikusan majd az FIA által homologizált versenyruházat, a HANS, és természetesen a bukósisak, ezek ugyanis elengedhetetlenek egy ilyen erős gép esetében. A McLaren újdonsága egyértelműen a versenypályára készült, az ára pedig a hírek szerint valahol 3,5 millió dollár körül lesz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: