DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Toyoták a szőlőbirtokon

Együttműködésre lépett hazánk egyik legnagyobb presztízsű borászatával, az idén 20 éves fennállását ünneplő St.Andreával a Toyota.

A Toyota a világ első öntöltő hibrid elektromos autójának negyed évszázaddal ezelőtti bemutatásával megnyitotta utat az iparág zöld forradalma előtt, miközben sokat merít a hagyományokból és gyökereiből. Nincs ez másként a közel 50 hektáron gazdálkodó, mára az Egri Borvidék és a magyar borászat állócsillagának számító St.Andrea Szőlőbirtok esetében sem, amely mára minden lehetséges hazai szakmai elismerést megnyert és számos nemzetközi sikerrel is büszkélkedhet, ám legfontosabbnak a mai napig a borfogyasztók visszajelzéseit tartja - írja a Borsod24.

Toyota_St_Andrea_egyuttmukodes (27) (002)



„A hagyományokból kiindulva és a kor minőségi elvárásai mellett szeretnénk termőhelyeink egyediségét kifejező borokat megtermelni. A borminőség a szőlőterületen dől el. Szeretnénk a meglévő szőlészeti, borászati ismeretek és a klasszikus módszerek ötvözése révén nagyon eredeti borokat világra segíteni. Biztos vagyok benne, hogy miden „hithű” borász arra vágyik, hogy olyan terméket készítsen egyszer, mely igazán nagy elismertséget eredményez a bor, a birtok és önnön szakmai megítélése szempontjából. Ez éltet, hajt és ösztönöz bennünket. Szeretnénk bebizonyítani, hogy mi is képesek vagyunk igazi alkotásokra, képesek vagyunk felejthetetlen gyönyöröket nyújtó borok készítésére. És ha valaki elér a minőségi szint eme nagyságára, melyet töretlenül, állhatatosan, évtizedeken át képes megtartani méltán válhat birtoka presztízsbirtokká és terméke ikonborrá, mely további lelkes borászok ösztönzője lehet” – foglalja össze hitvallását dr. Lőrincz György, a St.Andrea alapító borásza. 

Toyota_St_Andrea_egyuttmukodes (1)

„Nagy öröm számunkra, hogy a saját területén egyaránt kimagaslót alkotó St.Andrea borászat és a Toyota közös értékeken és azonos szellemiségen alapuló együttműködése megvalósulhat, és reményeink szerint ezáltal hozzájárulhatunk a magyar borászat nemzetközi hírnevét tovább öregbítő tételek megszületéséhez” - fogalmaz László Richárd, a Toyota Central Europe magyarországi országigazgatója, aki azt is elárulja, hogy a logisztikai feladatokat egy Toyota Proace, a dűlők látogatását pedig egy környezetbarát, akár közel 100 km zéró emisszós közlekedést lehetővé tévő plug-in hibrid elektromos Toyota RAV4 is segíti majd, az autók átadásáról és szervizeléséről pedig a Toyota új egri márkakereskedése, a Toyota Hering – Eger gondoskodik majd.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: