DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Sikeres magyar pontszerzés az F1 Challengersben

Megtartották az F1 Esports Challengers világbajnoki selejtezősorozat harmadik fordulóját. Végre a tartalékos státuszban lévő Boda Zoltán is debütálhatott, aki egy remek versenyzéssel 6 pontot tudott szerezni.

A Red Bull Ringen kezdett a mezőny. Az esős időmérő után a top 10-be Szelle Kristóf tudta kvalifikálni magát, aki a nyolcadik helyről rajtolt. A futam alatt azonban folyamatosan jöttek fel a FES-pilóták. Szabó-Kónyi Bence autója megsérült egy szerencsétlen ütközésnél a verseny végén, így visszaesett a 6. helyre, Szelle Kristóf mögé. Boda Zoltán az első futamán a 7. helyen végzett, ami egy fantasztikus kezdés a debütáló pilótától.

fes-challengers-nyito



Silverstone következett egykörös időmérővel. Habár Tomek Poradzisz szerezte meg a pole-t, a verseny után büntetést kapott, mert a gyorskörén elhagyta a pályát, így nem állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A pontszerzés itt sem maradt el, Szelle Kristóf 2., Máyer Milán 7.,  Szabó-Kónyi Bence a 10. helyen zárta a futamot. 

A hivatalos végeredményre közel egy hetet kellett várni a sok óvás és büntetés felülvizsgálata miatt.

A félidei összetett pontállásban Szelle Kristóf megőrizte a 2. helyét, Szabó-Kónyi Bence a 11. helyen áll.

challengers-allas

Március 3-án Belgium és Hollandia vár a versenyzőkre, az élő közvetítés 20 órakor a Formula1 hivatalos Twitch-csatornáján kezdődik – szurkoljatok továbbra is a FES-pilótáknak!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: