DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
Egyéb

Vettel a klímaváltozás miatt aggódik, de nem lesz politikus

Bár határozott véleménye van a környezetvédelem fontosságával kapcsolatban a négyszeres F1-es világbajnoknak, a német kizárta, hogy politikusi karrierbe kezdjen a visszavonulása után.

Lewis Hamiltonnal ellentétben a Formula-1-es mezőny másik sokszoros világbajnoka, Sebastian Vettel ritkábban nyilvánul meg társadalmi és közéleti kérdésekben, a közelmúltban azonban kiderült róla, hogy a zöldekre szavaz a választásokon, mivel rendkívül fontosnak tartja a környezetvédelem kérdését és a klímaváltozás elleni harcot.

vettel-klima-dppi-f1



A német pilóta azt ugyanakkor leszögezte, hogy nem fog emiatt politikai karrierbe kezdeni, ha majd szögre akasztja a bukósisakját: „Nem vagyok politikus. Ez nem az én ügyem, hanem mindenkié. Természetesen számomra is fontos, ahogy a saját családom számára is” – nyilatkozta Vettel a Motorsport-Total.com lapnak. „Ha gyereked van, másképp viszonyulsz a jövőhöz és az időhöz. Ezért lenne jó, ha arra inspirálnék másokat, hogy legalább elgondolkodjanak ezen.”

Vettel azt is elismeri, hogy jogosan vethetik fel az emberek, hogy miképp férhet meg egymás mellett az autóversenyzés és a természetvédelemért folytatott harc: „A klímaváltozás mindannyiunkat aggaszt. Nyilván én is úgy látom, hogy nem a motorsport mutatja az utat ebben, és szerintem jó, ha az emberek kritikusan felteszik a kérdést, hogy összeegyeztethető-e egyáltalán a két dolog. De szerintem ez egy olyan kérdés, amelyet saját magunknak is egyre gyakrabban fel kell tennünk.”

„Nem hagyhatjuk figyelmen kívül ezt a témát, nincs más alternatíva. Nem mondhatjuk azt, hogy előbb mással foglalkozunk. Nagyon fontos, hogy mindenki megértse, mennyire sürgős ügy a világ változása, hogy a jövő generációi, de mi magunk is olyan életet élhessünk, ahogy azt megszokhattuk. Ha nem figyelünk oda egymásra és nem leszünk óvatosak, akkor valós és súlyos gondjaink lesznek. Minél hamarabb foglalkozunk ezzel komolyan, annál jobb lehet a jövőnk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: