DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Egyéb

F1 Esport: Nem Bereznay napja volt

Opmeer és Rasmussen voltak a Zandvoorttal és Montreallal folytatódó virtuális széria főszereplői, Bereznay Dániel csak egyik futamon szerzett pontot szerdán.

Szerdán és csütörtökön a második trióval, negyedik, ötödik és hatodik futamával folytatódik a Formula-1 virtuális bajnoksága. Az első nap két futamra került sor, amelyek közül az elsőt Zandvoortban tartották, a holland pályán, amelynek visszatérése meghiúsult 2020-ban. Az utolsó előtti körig az Alfa Romeo új versenyzője, az előző hármasból két versenyt is megnyerő Jarno Opmeer vezetett, de ekkor megelőzte őt Frede Rasmussen, a 2019-es szezon egyik főszereplője. A másik Red Bull-lal Marcel Kiefer állt még a dobogóra, Bereznay Dani csak a 12. helyen ért célba.

Rögtön Zandvoort után következett a kanadai pálya a tavalyi bajnok, Davide Tonizza pole-pozíciójával. A ferrarist már az első kanyarban megelőzte Opmeer, aki bahreini és kínai győzelméhez hasonló extrém stratégiát alkalmazott: nagyon sokáig kint maradt közepes abroncsain, majd a hajrára állt ki lágyakért. Bár csak a 10. helyre tért vissza, gumielőnye hatalmas volt. Sorban előzte meg a riválisokat: a 2. helyen összeütközött Tonizzával – aki kiesett a futamból –, majd Rasmussent megelőzve megnyerte a versenyt. Kiefer ismét harmadik lett, Bereznay ezúttal szerzett pontokat, de csak a nyolcadik hellyel. Csütörtökre maradt a hatodik verseny a Red Bull Ringen.

A holland és kanadai futamok teljes terjedelemben:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: