DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Egyéb

Drámasorozatot készít Sennáról a Netflix

A nyolc részből álló szériáról egyelőre csak néhány részlet ismert: köztük az, hogy a brazil ikon családja részt vesz a projektben, így Ayrton Senna szülőházában is forgat a stáb.

Tíz évvel ezelőtt, 2010-ben Senna címmel népszerű dokumentumfilm készült a háromszoros világbajnokról, most pedig nyolcrészes drámasorozatot – azaz egy „igaz történet alapján” felütésű szériát színészek részvételével – gyárt a Netflix és a brazil Gullane cég.



Az angol és brazil portugál nyelvű sorozat cselekménye 1981-ben indul, mikor Ayrton Senna Nagy-Britanniába érkezett, hogy megkezdje formulaautós versenyzői karrierjét, majd 13 évvel később, a tragikus balesettel ért véget. A készítők szorosan együttműködnek a Senna családdal, amely például lehetővé tette, hogy a legendás versenyző szülőházában forgassanak Sao Paulo államban. A bejelentést Viviane Senna, Ayrton testvére is kommentálta:

„Nagyon különleges érzés bejelenteni, hogy elmeséljük azt a történetet, amelyet csak nagyon kevesen ismernek. A Senna család elkötelezett, hogy egészen egyedi, előzmény nélküli projekt valósuljon meg. A globális közönséggel rendelkező Netflixnél pedig nem is találhatnánk jobb partnert” – mondta Viviane Senna a 2022-re ígért sorozatról.

Eközben készül a Formula-1-es dokusorozat, a Drive To Survive harmadik évadja, amely a 2020-as szezon eseményeit dolgozza fel, sikerének pedig vélhetően nagy szerepe volt a Senna-sorozat ötletének megszületésében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: