DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Közösen győzött Verstappen és Norris

Ismert, hogy a mezőny két fiatal tagja a nagydíjak között előszeretettel indul szimulátorversenyeken: a virtuális spái 24 óráson csapattársakként vettek részt.

A Red Bull és a McLaren pilótái a Team Redline és Pure Racing Team közös csapatában indultak az iRacing platformú versenyen. A két F1-es egy Audi R8 LMS GT3-at vezetett két másik csapattárssal, Max Beneckével és Max Weniggel felváltva.

A 24 órás futam zömében dominált a négyes, a pole-pozícióból indultak és uralták a versenyt, az utolsó 15 percben azonban, mikor Verstappen a befutó felé tartott, meghibásodott szimulátoregységének fékpedálja. A holland egy kört veszített, miközben lassan visszaevickélt a bokszba, hogy átadja az autót Norrisnak. Tekintélyes előnyüknek hála a második helyezettet így is 30 másodperces különbséggel megelőzték.



„Nagyon jó kis együttműködés volt a Redline, Lando és köztem” – idézi az Autosport Verstappent. „Érdekes volt, hogyan dolgoztunk össze mi, akik a való világból érkeztünk, a szimulátoros világból jöttekkel. Remélem, hamarosan megismételjük.”

A virtuális versenyen a Pure Racing Team kisajátította a dobogót. Egy további ismert név a versenyzők sorában Rudy van Buren volt, a McLaren szimulátorpilótája, aki a World’s Fastest Gamer megmérettetés megnyerésével érdemelte ki állását.

YouTube-on a teljes verseny visszanézhető – lent az első hat óra látható:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: