DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
Egyéb

F1 Hungary: Hat esélyes a szezonnyitón

Csütörtök kezdetét veszi az F1 Hungary Liga 7. szezonja az Ausztrál Nagydíjjal, ezt megelőzően elemeztük az esélyeket.

Nagyon szorosnak ígérkezik a mezőny, a szabadedzések alapján öt pilóta is esélyes lehet a pole-pozícióra. A legjobb időt a tavalyi bronzérmes Hun_Safee futotta meg, 1:23:769-cel, mögötte Szijjgames kevesebb mint 1 tized lemaradással következett. Eddig ők ketten néztek be 1:24 alá, de a kétszeres bajnok Daniel_Hun és a visszatérő KaszaKristof is csak pár század hátrányban voltak ehhez képest. Nagyon biztató volt Xray tempója, aki bár eddig nem rakta össze az igazán jó kört, a szektoridők alapján mégis bőven benne van egy első soros indulás.

Utánuk Antalics következett, illetve érdemes lesz figyelni Elődöt is, akit még nem láthattunk a leglágyabb keveréken, de ő is odaférhet a top 6-ba.

A próbaverseny már kicsit más eredményeket hozott, az első szabadedzést Xray dominálta, ezzel mutatva, hogy a versenytempója talán erősebb mint az egykörös teljesítménye és számolni kell vele. Daniel_Hun nagyon stabilan, hiba nélkül körözött, ami egy második és egy első helyet eredményezett. Szijjgames és Kaszakristof is jól mentek, bármi megtörténhet, lehetetlen megjósolni a dobogót. 



Hun_Safee azonban a pole-ból rajtolva, az első helyről dobta el a harmadik szektor elején a gyors sikán kigyorsításán, a kanyarkombinációban, amelyik nagyon sok emberen kifogott és a pálya legnehezebb része. Szintén sok múlik az első két kanyaron, amely rávezet az első DRS zónára, és ha valaki elóvatoskodja vagy lecsúszik az ívről, máris 2-3 tized hátrányban találhatja magát. Előd és Antalics is odaérhetnek a top 5-be, bár eddig nem voltak talán annyira meggyőzőek.

A középmezőny, ahogy eddig is, nagyon szoros, tényleg nem lehet megtippelni, ki tud ellépni a többiek közül és a toppilóták sarkába érni. Shevcsenkótol és Somkipeextől várhatjuk a legtöbbet az előző szezonból ítélve.

A címvédő Achiát először csak Bakuban láthatjuk a mezőnyben, így idő elött kiszáll a bajnoki versenyből, és hacsak nem történik valami csoda, akkor most sem láthatunk címvédést a ligában.

Egy kis eső rendesen megkavarhatja a dolgokat, bár eddig tiszta időben versenyeztek a srácok, nem egyszer láttunk már drámát. Nagyon oda kell figyelniük a büntetésekre, hiszen az eddigiek alapján az átlag az +6-9 mp, úgyhogy ha valaki le tudja hozni büntetés nélkül, az akár 3-4 helyet is előbbre ugorhat.

A futam egy short (18 perc) időmérő után egy 50 százalékos versenytávból áll, ez jelen esetben 29 versenykört jelent. Határeset, hogy az egy vagy a két kiállás a gyorsabb-e, de a forgalom miatt a legvalószínűbb az a lágyról keményre váltás.

Esélyesek: Daniel_Hun, Szijjgames, Hun_safee, xray, kaszakristof, előd

Meglepetés: Shevcsenko, Antalics, Petilos

Csütörtökön a liga 21:30 kor jelentkezik az élő linkkel, ahol a pilóták már harcba szállnak a kupáért, az Autósport és Formula Magazin előfizetésért, a Konzolvilág által kínált vásárlási utalványért és a GPshop szuper termékeire beváltható ajándékutalványért.

Elérhetőségek:

 https://www.facebook.com/f1hungaryliga/

 https://www.youtube.com/channel/UCY3bd7kNJS9a3f30JolRTIg

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: