DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
Egyéb

Vettel nem tud azonosulni a mai fiatalokkal

Közismert, hogy Sebastian Vettel teljesen elzárkózik a közösségi média használatától: egy interjúban kifejtette, miért látja értelmetlennek, hogy akármit megosszon átlagosnak tartott életéről.

Éppen a Formula-1-es mezőny két többszörös világbajnoka viszonyul legkülönbözőbb módon a szociális média használatához. Míg Lewis Hamilton ilyen videókat tölt fel milliós követőtáborának, addig Sebastian Vettelnek egyetlen közösségi oldalon sincsen nyilvános profilja. Egy interjúban elmondta, miért zárkózik el teljesen attól, hogy betekintést nyújtson életébe.

„Egyszerűen nem tudok azonosulni azzal a generációval, amely mindent, mindig meg akar osztani. Nem arról van szó, hogy bármit titkolnom kellene, egyáltalán nem” – mondta a Sky Sportsnak Vettel, aki utolsó mohikánként nincs jelen egyik közösségi oldalon sem: a sokáig hozzá hasonló álláspontot képviselő Kimi Raikkönen azóta aktív Instagram-használóvá vált.



„Sok ember abban a hitben van, hogy egy Formula-1-es versenyző élete sokkal egzotikusabb, mint az övé. Én azonban úgy tartom, hogy teljesen normális életet élek, és igazából szeretek is így élni. Arra pedig nem érzek késztetést, hogy ezt megosszam. Miért tenném? Nem látom értelmét. Miért lenne szükségünk arra, hogy megmondjuk az embereknek, mit csinálunk?” – magyarázta.

Ugyanebben az interjúban Vettel más, szintén a nyilvánossághoz kapcsolódó kérdésekben is szélsőséges nézetet vallott: elmondása szerint nincs szüksége arra, hogy a jövőben emlékezzenek rá az emberek, részéről akár el is felejthetik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: