DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 10. péntek
Egyéb

Tévés szakértő lett Nico Rosbergből

A német RTL nem aprózta el, és a mikrofont végleg letevő Niki Laudát egy hasonló kaliberű dobással pótolta: a 2016-os világbajnok a televíziózásba is belekóstol.

Az RTL televízió szerződést hosszabbított a Formula-1-gyel, melynek értelmében további három évben a szabadon fogható csatorna közvetíti a nagydíjakat Németországban. Ezek közé tartozik az újabb kihagyás után megrendezendő hockenheimi Német Nagydíj, melyre júliusban kerül sor.



A 2017-es év szezonzáróján az RTL szakértője, Niki Lauda bejelentette, hogy felhagy televíziós szerepével, és a jövőben már csak a Mercedes vezetésére koncentrál, ahol csapatelnöki poszttal rendelkezik. A csatornának így új húzónév után kellett néznie: meg is találták Lauda korábbi pilótája, Nico Rosberg személyében, aki néhány alkalommal már idén feltűnt az F1-es műsorban.

„Sikerült egyezségre jutnunk. Apám volt Niki elődje az RTL-nél, tehát családi hagyományt folytatok” – mondta Rosberg, akinek visszavonulása óta egy év telt el, de szemlátomást nem hiányolja a versenyzést: újabb és újabb kihívásokat talál magának. A német szakértőtársa a korábban F1-ben szereplő DTM-pilóta, Timo Glock lesz 2018-ban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: