DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
Egyéb

Hollywoodi rendezők a Lexus projektjében

A Lexus Rövidfilmek amely feltörekvő filmrendezők számára teremt lehetőséget a nemzetközi bemutatkozásra, és karrierjük elindítására. Az idén negyedik évadját megkezdő projekt mellé idén is neves hollywoodi rendezők sorakoztak fel zsűritagként.

A környezetbarát hibrid modelljeiről, az autóinak a kézműves kivitelezés és a luxus legmagasabb szintjét képviselő prémium kidolgozottságáról, letisztult, futurisztikus formavezetéséről, és az azokban bemutatkozó forradalmi, jövőbemutató technológiákról ismert Lexus már évek óta több, mint egy egyszerű luxusautó gyártó. A társadalmi felelősségvállalás, így a kultúra támogatása mellett a közélet, a divat és a dizájn világának számos területén szerepet vállaló japán márka egyértelműen a jövő egyik meghatározó luxus életstílus márkájának szerepére tör.

lexus-rovidfilmek-2017



Az évek óta nagy sikerű, számos nemzetközi díjat és elismerést elhozó Lexus Rövidfilmeknegyedik évadának júniusi bejelentése után a japán márka és a Weinstein Company nyilvánosságra hozta, hogy a filmeket kiválasztó jelölő bizottságnak Taylor Sheridan mellett Patty Jenkins (a Warner Bros. és a DC Comics produkciójaként forgatott Wonder Woman és a Rém rendezője), valamint Antoine Fuqua (A hét mesterlövész, A védelmező és a Kiképzés rendezője) is tagja lesz. A jelölő bizottság feladata a pályázó filmesek munkáinak értékelése és a legjobb alkotók kiválasztása, akik a Weinstein Company segítségével készíthetik el új filmjüket. Patty Jenkins, Antoine Fuqua és Taylor Sheridan áttekintik a nevezéseket, és kijelölik, hogy szerintük melyik a legjobb négy mű a Withoutabox nevű gyűjtőoldalon keresztül beküldött filmek közül. A kiválasztott döntősök találkozhatnak majd Pattyvel, Antoine-nal és Taylorral, amikor elkészítik saját rövidfilmjüket. A Lexus International és a Weinstein Company azt remélik, hogy segítségükkel a filmesek új generációja sikeresen kapcsolódhat be a filmipar vérkeringésébe.

A jelölő bizottság arra is figyel majd, hogy kik azok a filmesek, akik a legjobban megragadták az idei év témáját, az ÁTALAKULÁST, érzékletesen ábrázolva azt a folyamatot, amint a megszokott valami szokatlanná változik. A nevezéseket augusztus 31-ig lehet leadni a Withoutabox-on keresztül.

Lexus_Short_Films_Taylor_Sheridan

“Reméljük, hogy idei programunkban is felfedezhetünk majd néhány hihetetlen tehetséget. Kíváncsian várjuk, melyik filmekről gondolják úgy a jelölő bizottság tagjai, hogy világszínvonalú élményt nyújthatnak a Lexus Rövidfilmek programban.” – fogalmaz Weinstein Company társelnöke, Harvey Weinstein.

Lexus_Short_Films_Patty_Jenkins

Jenkins, Fuqua és Sheridan mellett a Weinstein Company és a Lexus felsővezetői is megtekintik majd a filmkészítők ajánlott munkáit, s végül így alakul ki a négy döntős névsora. A filmeket idén is Joey Horvitz és a Weinstein Company gyártja.

“Lehetőséget adunk a fiatal tehetségeknek, hogy jó irányba indulhasson el a filmes pályafutásuk.”- avat be David Glasser, a Weinstein Company elnök-vezérigazgatója.

A Lexus Rövidfilmek program a feltörekvő filmesek új generációit támogatja. A Lexus és a Weinstein Company segítségével ezek a filmkészítők életre kelthetik elképzeléseiket, és valóra válthatják álmaikat.

Lexus_Short_Films_Antoine_Fuqua

“Szakértő zsűrink és a Weinstein Company hatalmas tapasztalattal rendelkezik a filmkészítésben, így biztosak vagyunk benne, hogy a Lexus Rövidfilmek idei, negyedik évada még a számos díjat eredményező harmadik évadnál is sikeresebb lesz.” – teszi hozzá Spiros Fotinos, a Lexus globális marketing-igazgatója.

A LEXUS RÖVIDFILMEK

A Lexus Rövidfilmek sorozat 2013-ban indult útjára azzal a céllal, hogy támogassa és ösztönözze a tehetséges filmkészítők új generációját. E feltörekvő rendezők és forgatókönyvírók számára a Lexus egyedülálló lehetőséget kínál, hiszen együtt dolgozhatnak a híres Weinstein Company filmstúdióval, amely segít alkotásaik elkészítésében és nemzetközi bemutatásában. További információkért látogasson el a www.lexusshortfilms.com honlapra és kövesse a #LexusShortFilms hashtaget.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: