DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Jackie Chan: Mintha Oscart nyertem volna!

A filmsztár és harcművész-legenda tavaly Oscar-életműdíjat kapott, vasárnap pedig csapatával megnyerte az LMP2-es kategóriát a Le Mans-i 24 órás verseny végén.

A 38-as rajtszámmal induló Jackie Chan DC Racing Oreca egy sokáig esélyes volt arra, hogy LMP2-es autóként az összetettben is diadalmaskodni tudjon a Le Mans-i 24 óráson, ám 70 perccel a leintés előtt a kettes számú Porsche átvette a vezetést, zsinórban harmadik győzelmet szállítva a márkának a legendás versenyen.



A 63 éves filmsztár alakulata azonban így is zseniális második helyet szerzett Ho-Pin Tinggal, Oliver Jarvisszal és Thomas Laurent-nal a volánnál, természetesen kategóriája győzteseként. A csapat másik autóját negyedik helyen intették le, az LMP2-es értékelés harmadik helyezettjeként.

A 2016-ban érdemeiért Oscar-életműdíjjal jutalmazott Jackie Chan nem tudott ott lenni a helyszínen, mivel Sanghajban volt jelenése kaszkadőr-mutatványos projektjével, de egy videóüzenetben gratulált gárdája remek eredményéhez.

„Milyen izgalmas! Ez pont olyan, amikor megkaptam az Oscar-díjat! Sajnálom, hogy nem lehettem ott” – mondta a filmsztár. „De nem az a fontos, hogy hol vagy, hanem hogy nyertünk! Folytatnunk kell a kemény munkát a következő évekre is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: