DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Úttörő kezdeményezés a tartósbérleti piacon

Total Fleet néven egyedülálló online riportfelületet indít az Arval flottakezelő. A platform segítségével azok az ügyfelek is teljes rálátást kaphatnak járműparkjukra, akik azt egyszerre több szolgáltató segítségével menedzselik. A felületet egy független harmadik fél fejlesztette és az összevont flottaadatok kezelését is ez az IT szolgáltató végzi. Az új eszközt 2017 során az Arval minden piacán bevezetik.

ÚTTÖRŐ KEZDEMÉNYEZÉS A TARTÓSBÉRLETI PIACON

A Total Fleet felület az egyszerre több szolgáltatóval dolgozó Arval-ügyfelek részére egységes képet nyújt majd teljes járműparkjukról. A rendszer jelentősen megkönnyítheti a flottát érintő stratégiai döntéshozatalt, hiszen a Total Fleetben a teljes járműpark mutatószámai szolgáltatótól függetlenül láthatók lesznek.

A flottamenedzserek ezen a teljes mértékben testre szabható felületen átfogó képet kapnak majd a járműparkjukról a következő mutatók mentén:

1.    Flotta: aktív járművek, új gépjármű átadások, visszavett járművek és tervezett leadások

2.    Költségek: teljes, szerződéskori, közbeni és futamidő végi költségek

3.    Használat: szerződéses feltételek alakulása

4.    Társadalmi felelősségvállalás: széndioxid-kibocsátás és ökológiai lábnyom

A Total Fleet felületet a 2017-es év folyamán minden Arval-országban bevezetik és mind a helyi, mind a nemzetközi vállalatok számára elérhető lesz. A felület előnyeit az Element-Arval Globális Szövetség, köztük az Element amerikai ügyfelei is élvezhetik majd, akik már régóta várnak egy ilyen jellegű megoldásra.

FELHASZNÁLÓBARÁT

A Total Fleet felhasználóbarát kialakításnak köszönhetően mind az adatok feltöltése, mind az ezekből készíthető riportok letöltése egyszerű és gyors lesz.

Az Arval egyik, a felületet tesztelő ügyfele szerint „ez az ügyfél szempontjából is nagyon jó kezdeményezés. Nagyszerű látni, hogy egy stratégiai partnerünk igazán hiánypótló megoldást kínál, és hatékony választ ad egy igen erős ügyféligényre. Bízunk benne, hogy a többi szolgáltató is csatlakozik a kezdeményezéshez, melyből mind az ügyfelek, mind a flottapiac további szereplői profitálhatnak. Az egyszerűbb riportálás, valamint az egységesebb, átláthatóbb, akár több országot és több szolgáltatót átfogó adatbázis óriási hozzáadott értéket jelent a flottaszolgáltatások és -kezelés területén.”

„Az a célunk, hogy megoldást kínáljunk ügyfeleink változó igényeire, és ugyanakkor értéket teremtsünk számukra” – nyilatkozta Philippe Bismut, az Arval vezérigazgatója. „A Total Fleet felület a legjobb mód a több szolgáltatóval dolgozó ügyfelek részére, hogy tehermentesítsék munkatársaikat és lehetővé tegyék számukra, hogy a teljes flotta adatainak elemzésével a megfelelő döntéseket hozzák meg”. 

EGYSÉGES ÉS BIZTONSÁGOS

A Total Fleet felület megfelel minden, a verseny- és adatvédelmi törvényben szereplő előírásnak. A platformot független IT szolgáltató cég fejlesztette és üzemelteti, melyhez az ügyfél kérésére a flottakezelő cégek mindössze adatfeltöltés céljából kaphatnak hozzáférést. Vagyis a Total Fleetben tárolt adatokhoz, kimutatásokhoz sem az Arval, sem más flottakezelő cég nem fér hozzá.

A felület az Arval mellett bármely operatív lízing szolgáltató számára nyitott és a legtöbb riporteszközzel kompatibilis.

Philippe Bismut elmondta: „Az Arvanál hiszünk abban, hogy az ügyfelek profitálnak majd ebből az egységes piaci megoldásból. Partnerként tekintünk a többi szolgáltatóra, célunk, hogy a Total Fleetet közösen, mindenki számára előnyös és nyitott technológiai megoldásként pozícionáljuk.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: