DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Verstappen őrülten rajong a FIFA-ért

A Red Bull F1-es pilótája elmondta, hogy legszívesebben a focis játékkal tölti szabadidejét, ahogyan azt is megosztotta, hogy mely tantárgyakat szerette a legkevésbé az iskolában.

Max Verstappen mindössze 17 éves volt, amikor a sportág történetének legfiatalabb pilótájaként bemutatkozhatott a Forma-1-ben: sokan ekkor még javában az iskolapadot koptatják, a holland pedig bevallotta, hogy nehéz volt összeegyeztetni tanulmányait a versenyzéssel. „Tizenöt évesen abbahagytam az iskolát, mert már nagyon nehéz volt a kettőt együtt csinálni, nem volt könnyű felzárkóznom” – nyilatkozta a red bullos a crash.net-nek.

„Kockázatot jelentett, hiszen nagyon sokan voltak, akik megcsinálták ugyanezt, és nem sikerült nekik, aztán vissza kellett menniük tanulni. Az is része volt a motivációmnak, hogy ha jól teljesítek a pályán, akkor nem kell visszamennem az iskolába.” Amikor arról kérdezték Verstappent, hogy szerette-e a tanulást, így válaszolt: „Nem. És nem is volt kedvenc tantárgyam. Bár a sport részét szerettem, ahogyan a történelmet is, mindig jó jegyeket kaptam ebből.”



És hogy mi volt a legnehezebb tárgy számára? „A holland nyelv, az írás, és hasonlók. Aztán a matek – nem voltam rossz benne, de nem szerettem. Nem az év világom volt, hogy hogyan oldjak meg bizonyos problémákat.”

A crash.net riportere feltette Verstappennek a kérdést, hogy mit csinál legszívesebben szabadidejében, ő pedig nem habozott a válasszal. „Fifázok. Intenzíven, szinte minden nap. Egy olyan csapattal játszok, amelybe én válogatom be a játékosokat, online és barátokkal is tolom. Elég jó csapataink vannak, így valóságos rivalizálás alakult ki közöttünk. Van egy srác, akinek minden nap írok, mert minden héten új játékosok jönnek ki, és arról beszélünk, hogy kit párosítsunk kivel. Nagyon komoly!”

És felfedte-e már valaha magát a számítógép előtt ülve ellenfeleinek? „Nem, jobban szeretem, ha nem tudják, ki vagyok!” – mondta Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: