DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
Egyéb

Eladták az Opelt

Sajtóhírek szerint hétfőn jelenthetik be, hogy a General Motors eladja leányvállalatait, az Opelt és a Vauxhallt, kivonulva ezzel az európai autópiacról.

A Reuters információi szerint a Peugeot-t és a Citroent tulajdonló PSA-konszern és a General Motors hétfőn reggel, sajtótájékoztató keretein fogja bejelenteni hivatalosan, hogy a párizsi székhelyű cégcsoport teljes jogú tulajdonosa lesz az Opelnek. Az átvétellel együtt a PSA meg fogja előzni a rivális Renault-t, és Európa második legnagyobb autógyártója lesz a Volkswagen-csoport mögött.

Egy forrás szerint az átvételre pénteken adta áldását a PSA, a csoport igazgatótanácsi ülésén, melyen a fő részvényesek, a francia állam, a Peugeot-család, valamint a kínai Dongfeng Motor képviselői is jelen voltak, a PSA és az Opel sajtómunkatársai azonban nem nyilatkoztak az ügyben. A GM és a PSA már februárban bejelentette, hogy meg kívánják lépni az Opel és a Vauxhall tulajdonosváltását.

Az átvétellel a források szerint arra számítanak a PSA-nál, hogy évi ötmillióra tudják növelni eladott autóik számát, éves költségvetésük esetében viszont csökkenésre számítanak, 2 milliárd eurónyi megkatarítással. Az Opel és a Vauxhall eladásával a GM is javítani akar a mutatóin, hiszen tavaly zsinórban 16. veszteséges évüket zárták az európai piacon.



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: