DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
Egyéb

Amikor játékautók készülnek a Ford gyárában

Minden évben egy másik Ford üzem futószalagját árasztják el a játékok és a könyvek. A dolgozók ilyenkor egy teljes munkanapjukat szánják arra, hogy karácsonyi ajándékokat készítsenek és csomagoljanak a gyerekeknek.

Karácsonykor a Ford egyik európai gyárában nem valódi járművek, hanem apró játékautók gördülnek le a szerelőszalagról. Ezeket a kisautókat – és a többi ajándékot – a gyár dolgozói gyűjtötték, hogy aztán ünnepi csomagolásban küldjék el a kórházaknak, árvaházaknak és más európai jótékonysági szervezeteknek.

“Lenyűgöző látvány, amikor játékok árasztják el a gyártósort, és a dolgozók olyannyira átélik az ünnepi hangulatot, hogy be is öltöznek a Mikulás segítőinek. Mindez azért is nagyon fontos, mert a Ford olyan vállalat, ami szeretne sokat visszaadni a társadalomnak, ez pedig remek módja a közösség megsegítésének,” mondta el Linda Cash, a Ford Európa gyártásért felelős alelnöke.

Minden évben másik gyár kapja meg a Mikulás titkos segítőjének szerepét; idén ez a romániai Krajova üzem, ahol a B-MAX modell és az 1,0 literes EcoBoost motor készül. A karácsonyi jótékonysági akcióban a Ford német, spanyol és brit gyárainak dolgozói is részt vesznek, akik a hajléktalanoknak és a rászoruló gyermekeknek gyűjtenek ajándékokat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: