DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
Egyéb

Nézd meg nálunk először az új Octaviát!

Az orr kialakításának megváltoztatása nem biztos, hogy mindenki tetszését elnyeri, a számos remek extra azonban bőven kárpótolhatja azokat is, akiknek első látásra nem jön be a „szemüveges” Octavia.

Bemutatták az új, 2017-es Skoca Octaviát, mely nem csupán küllemében újult meg, hanem a fedélzeti információs és szórakoztató rendszerek is fejlődtek, megfelelvén a kor elvárásainak. Ami a külcsínt illeti, a legnagyobb különbséget az orr kialakítása jelenti a korábbiakhoz képest: az osztott lámpatest alapjaiban megváltoztatja az Octavia kinézetét, a LED-es fényszóró viszont azok számára is vonzóbbá teheti az új verziót, akiknek ez a módosítás nem nyeri el a tetszését.

Az autó méretei nem változtak az előző verzióhoz képest, továbbra is az MQB-kialakítást használják, amely kategóriája egyik legnagyobb belső terét kínálja. A motorok terén szintén továbbvitték a meglévőket, beleértve az idén bevezetett háromhengeres benzines turbót: a különböző altípusok teljesítménye 84 és 184 lóerő között mozog.

 

A vezetéstámogató és a fedélzeti szórakoztatást biztosító eszközök terén nagyot lépett előre az Octavia, természetesen feláras extrák formájában: akár 9,2 colos, kapacitív érintőképernyős monitor, hotspot és 4G-s internet is kerülhet az autóba, mely segíteni képes az utánfutós tolatást, észleli a kilépő gyalogosokat, a tolatóradar mellé kamera is kérhető, s emellett a kitolatáskor radar is képes figyelni, hogy oldalról nem szalad-e bele valaki az autóba.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: