DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
Egyéb

A járművilágítás újdonságai Budapesten

„For everything ahead of you” – megvilágítjuk mindazt, ami előtted van. Így szól az OSRAM szlogenje az Automechanika 2016 kiállításon, ahol a cég bemutatja külső és belső világítási megoldásait, új komplett fényszóróit, valamint LED-es hangulatvilágítását. Mindemellett a szakma megismerkedhet a társaság praktikus autós kiegészítőivel is.

„Az OSRAM, az autóipari világítás területén vezető piaci szereplő globális innovációs és technológiai megoldásainak köszönhetően. Cégünk ebben az évben ismét számos innovatív fejlesztéssel jelentkezik", mondta el Hans-Joachim Schwabe, az OSRAM Specialty Lighting vezérigazgatója. „Valami új készül a teljesítmény, a design és a kényelem területén" – tette hozzá. Az OSRAM kiállítása szeptember 13-17 között az Automechanika 3.0 csarnok D15 standján tekinthető meg.

osram-ledriving-xenarc-golf-VI-edition



Tuning: LEDriving Xenarc Golf VI Edition

Az Audi A4 B7 számára 2014-ben kifejlesztett LEDriving Xenarc fényszóró után az OSRAM most ismét egy komplett retrofit fényszóró lámpatestet mutat be, ez a LEDriving Xenarc Golf VI Edition. A tuning-fanatikusok egyik kedvenc modellje, a Golf VI ennek köszönhetően most már jogszerűen és a KBA (a Német Szövetségi Autóközlekedési Hatóság) jóváhagyásával átállítható halogénről xenon világításra. A Xenarc Original D8S lámpákkal működő országúti és tompított fényszórókkal, a LED-es nappali menetfénnyel és jelzőlámpákkal a LEDriving Xenarc Golf VI Edition a csúcstechnikát képviseli, OEM minőségben. Az egyéniséget kedvelő Golf VI tulajdonosoknak az OSRAM konstruktőrei három különleges változatot készítettek a LEDriving Xenarc Golf VI Edition-ból: GTI, fekete és króm kivitelben. A lámpák premierje az Automechanikán lesz, utána kizárólag a az idei, novemberi Essen Motor Show-n lesznek kaphatóak.

LEDambient Connect család: alkalmazás alapú stílusos fény a zene ütemére

Az autók számára stílust adó belső és külső világítási termékkör három új tagja a LEDambient Tuning Lights Connect, a LEDambient Pulse Connect* és a LEDambient Hybrid Connect*, amelyek könnyedén konfigurálhatóak az ingyenes LEDambient Connect alkalmazással. Okostelefonnal és Bluetooth-al számtalan fényszín, üzemmód és világítási hangulat állítható be.  Az alkalmazás kompatibilis az iOS és Android operációs rendszerekkel, és ingyenesen leölthető az Apple Store-ból és a Google Play Store-ból. Az alkalmazás ugyanannak a sorozatnak több termékét is tudja kezelni. A LEDambient Connect család tagjainak különleges jellemzője: a fények a zene ütemére lüktetnek, összetéveszthetetlen megjelenést adva az autónak. Az Automechanika látogatói mindezt egy kiállított járművön működés közben is láthatják.

osram-night-breaker-laser-visual

Látványos teljesítmény és élettartam: a Night Breaker Laser, Xenarc Ultra Life és Ultra Life

Az OSRAM bemutat három új fényszórólámpát: ezek a Night Breaker Laser, az Ultra Life és a Xenarc Ultra Life, amelyek még jobb teljesítménnyel és hosszabb élettartammal bírnak. Az innovatív design és a state-of-the-art technológia kombinációjának köszönhetően a Night Breaker Laser különösen nagy fénykibocsátással rendelkezik, így bővítve az OSRAM nagy teljesítményű halogénlámpa portfolióját. A hagyományos halogénlámpákhoz képest akár 130 százalékkal több fényt ad, 20 százalékkal „fehérebb” színben. A fénykéve akár 40 méterrel is hosszabb lehet, ezzel még tökéletesebb láthatóságot teremtve az úton.

A járművezetők most pénzt és értékes időt takaríthatnak meg, az újratervezett Ultra Life halogénlámpa család rendkívül hosszú élettartamának köszönhetően. Az megújulást követően az Ultra Life fényszórólámpák most akár négyszer hosszabb ideig világítanak, mint a hagyományos halogén lámpák, amellett, hogy optimális fényt adnak az úton, akár 100.000 kilométer után is. Az új Xenarc Ultra Life is a kivételes tartósságával tűnik ki. Az Ultra Life halogén fényszórólámpáihoz hasonlóan ez az új xenon lámpa is akár négyszer tovább használható, mint egy hagyományos xenon. A járművek ezért akár 300.000 kilométert is megtehetnek, mielőtt ki kell cserélni a lámpákat.

A Night Breaker Laser fényszóróról egy rövid videó:

LEDinspect PRO: erős fény a szerelőműhelyekben

Akár szerelőaknán ellenőrzik az alvázat, akár emelőn végeznek munkát, vagy mélyen a motortérben dolgoznak, a Slimline 280, Bonnet 1400, Pocket 280, Penlight 150 és Penlight 150 UV-A megbízható megvilágítást ad a karbantartási és javítási munkálatokhoz. A LEDinspect PRO sorozat öt új szerelőlámpája a professzionális felhasználók számára készül. A beépített mágnes vagy rugalmas horog segítségével közvetlenül rögzíthető a járműre, így ideális minden olyan feladathoz, ahol mindkét kézre szükség van. A lámpák akkumulátorral működnek, így nincsenek balesetveszélyes, lógó kábelek. A LEDinspect PRO sorozat minden tagjára három éves garancia érvényes.

osram-ledinspect-pro-familie

LEDinspect: a saját autó munkálataihoz

A kibővített LEDinspect termékcsalád az otthoni munkákhoz is igen sokoldalúan használható a mágneses tartók és forgatható horgok segítségével. Az új Pocket 160, Flashlight 15, Slimline 250, Professional 150, és Headlamp 300 lámpák tervezése során arra törekedtek, hogy megfeleljenek az otthoni műhelyekben vagy garázsban a karbantartási és javítási követelményeknek, elegendő fényt adva a széles körű feladatokhoz. A LEDinspect sorozat minden tagja 2 éves garanciával vásárolható meg.

Megszokott minőség, újratervezett csomagolás

Az OSRAM újratervezte a csomagolást, hogy megkönnyítse a vevőknek a megfelelő lámpa kiválasztását az elérhető nagyszámú fényszórólámpa közül. A fényszórók jellemzőihez most különböző színeket is hozzárendeltek. Például a fehér és narancssárga az eredeti lámpát, a zöld a komfortot, a kék a dizájnt, a piros a teljesítményt és a fekete az innovációt jelenti.

Neolux – az OSRAM másodmárkája

Az OSRAM másodmárkája, a Neolux önállóan van jelen az Automechanikán, a 4.1 csarnok C55 standján. A Neolux márkanév jó minőségű fényszóró- és jelzőlámpákat ígér az ár-érzékeny vásárlóknak. A típusválaszték speciális lámpákat is tartalmaz az igényes vezetők számára, és az Automechanikán bemutatásra kerül a standard cserelámpák teljes választéka is.

Az OSRAM kiállítás érdekességeiről többet megtudhat itt: www.OSRAM.com/automechanika 

A Neolux kínálatáról itt tájékozódhat: https://www.neolux-lighting.com/hu/products/

*: A termékek a kocsi külső részére szerelve csak OFF-ROAD körülmények között használhatóak. Ezek a termékek nem rendelkeznek ECE jóváhagyással. Ez azt jelenti, hogy nem alkalmas külső világításra, ha a járművet közutakon használják. Ne használja az alkalmazást vezetés közben! 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: